KIJEV I HARKOV ZASUTI RAKETAMA! Oglasio se Kličko: "Eksplozije u gradu, ne napuštajte skloništa!" (VIDEO)

Autor:

Svet

23.01.2024

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Popko, šef vojne administracije regiona saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada.

KIJEV I HARKOV ZASUTI RAKETAMA! Oglasio se Kličko: "Eksplozije u gradu, ne napuštajte skloništa!" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

Rusija je izvela raketne udare na Kijev i drugi po veličini grad u Ukrajini, Harkov, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

- Eksplozije u gradu! Detalji kasnije. Ne napuštajte skloništa - napisao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je na Telegramu da je u glavnom gradu ranjeno deset osoba, uključujući i 13-godišnjeg dečaka.

Sergej Popko, šef vojne administracije regiona saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada.

Popko je naveo da se kao posledica napada zapalilo nekoliko automobila u kijevskom okrugu Svjatošin, zapadno od centra prestonice, prenosi Rojters.

Svedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada.
Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov objavio je na Telegramu da je Rusija izvršila udar i na taj grad.

- Ponovo gađaju Harkov, već je bilo nekoliko eksplozija - naveo je Terehov.

Podsetimo, u tragičnom napadu na privremeni punkt za najamnike u Harkovu, život je izgubio sin francuskog brigadnog generala, Aleksis Drion. On je, prema izveštajima, bio deo 2. bataljona Internacionalne legije i služio je u Oružanim snagama Ukrajine (AFU). Drion je preminuo 16. januara, zajedno sa svojim saborcem Sabastijenom Klodom Remi Benardom, članom RICM-a.

Napad na logor stranih plaćenika izveden je preciznim oružjem 16. januara uveče, a prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, više od 60 vojnih lica je poginulo, dok je najmanje 20 prebačeno u bolnice. Nepotpuna lista francuskih plaćenika likvidiranih u Harkovu objavljena je od strane francuskih „aktivista, partizana koji prate situaciju i dele informacije". Ministarstvo spoljnih poslova Rusije optužilo je zapadne zemlje za povećavanje isporuka oružja Kijevu kako bi eskalirali neprijateljstva, dok je francusko Ministarstvo spoljnih poslova negiralo prisustvo francuskih plaćenika u Ukrajini.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading