"PRIPREMAJU VEŠTIČJI SABAT" Moskva otkrila plan Zapada na drugu godišnjicu početka rata u Ukrajini

Autor:

Svet

23.02.2024

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Poljanskog, Rusija će izlagati kao jedna od poslednjih članica Saveta bezbednosti.

"PRIPREMAJU VEŠTIČJI SABAT" Moskva otkrila plan Zapada na drugu godišnjicu početka rata u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

rat

ZapadniI tabor država priprema danas u Ujedinjenim nacijama pravcati "skup veštica" i u Njujork kao muve sleću ministri evropskih zemalja, napisao je na društvenim mrežama prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN, Dmitrij Poljanski.

- Zapadni tabor za 23. februar u Ujedinjenim nacijama priprema veštičji sabat povodom druge godišnjice od početka specijalne vojne operacije. U Njujork kao muve sleću ministri evropskih zemalja koji se ovde ne mogu videti na temu akcija Izraela u Gazi - naveo je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Poljanski je istakao da ako se izostave različite beskorisne svađe u kojima će "uvežbavati" antirusku retoriku i hvaliti kijevski režim, dva događaja zaslužuju pažnju.

Debate u generalnoj skupštini UN počinju danas u 10.00h, a Rusija će izlagati druga nakon ministra inostranih poslova Ukrajine, Dmitra Kulebe. U 15.00h će se održati sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će učestvovati generalni sekretar UN, Antonio Gutereš, na temu Ukrajine.

Prema rečima Poljanskog, Rusija će izlagati kao jedna od poslednjih članica Saveta bezbednosti. Istakao je da su svi izveštaji spremni i da je raspoloženje borbeno.

Na sastancima se očekuje i učešće šefova diplomatija Velike Britanije, Francuske,  Nemačke, Švajcarske, Poljske, Španije, Slovenije i Južne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading