UKRAJINCI SLAVE: Udar HIMARS-a uništio ponos ruske vojske (VIDEO)

Autor:

Svet

23.02.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tor je jedan od retkih ruskih sistema protivvazdušne odbrane kratkog dometa koji su veoma efikasni protiv krstarećih projektila i precizno navođene municije.

UKRAJINCI SLAVE: Udar HIMARS-a uništio ponos ruske vojske (VIDEO)

Foto: X/Midobecker/Printscreen

Ukrajinske snage su uspešno uništile savremeni ruski raketni sistem zemlja-vazduh Tor.

Nedavni snimci pokazuju efikasno gađanje ruskih sredstava protivvazdušne odbrane od strane ukrajinskih snaga, sa raketama HIMARS M31 GMLRS koje isporučuju precizne udare kako na moderne 9K331 Tor-M1 tako i na stare 9K35 Strela-10 sisteme PVO kratkog dometa.

Na snimku se vide dva vozila postavljena usko unutar drvoreda. Početni udar je ciljao sistem Strela-10, iako se čini da je obim štete podnošljiv. Uprkos pokušajima da se izbegne, lanser za podizanje transportera Tor-M1 9A331 se premešta nakon prvog udara, ali ga ukrajinski bespilotne letelice naknadno preciziraju. Zatim dolazi do preciznog udara koji je rezultirao požarom i uništenjem vozila Tor-M1.

Tor je jedan od retkih ruskih sistema protivvazdušne odbrane kratkog dometa koji su veoma efikasni protiv krstarećih projektila i precizno navođene municije.

Većina Tor sistema je zasnovana na šasiji sa gusenicom GM-355, koje im omogućavaju da manevrišu preko različitih terena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading