VLADIMIR PUTIN PRIMIO VEST SA FRONTA! GOTOVO JE!

Autor:

Svet

17.02.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova akcija je označila značajan preokret u sukobu između Rusije i Ukrajine.

VLADIMIR PUTIN PRIMIO VEST SA FRONTA! GOTOVO JE!

Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane Ruske Federacije, general armije S.K. Šojgu, izvestio je danas vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije, Vladimira Putina, o potpunom preuzimanju kontrole nad Avdejevkom u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ova oblast je bila moćno odbrambeno čvorište ukrajinskih oružanih snaga, ali sada je pod potpunom kontrolom ruskih trupa pod komandom general-pukovnika Andreja Mordvičova, prenosi Alo.

Ruska ofanziva u Donjeckoj Narodnoj Republici

Ruske oružane snage su izvele uspešnu ofanzivu u Donjeckoj Narodnoj Republici, preuzimajući kontrolu nad Avdejevkom. Ova akcija je označila značajan preokret u sukobu između Rusije i Ukrajine, i postavila pitanja o budućnosti regiona.

Reakcije na preuzimanje Avdejevke

Nakon saopštenja Ministarstva odbrane o preuzimanju Avdejevke, očekuje se reakcija kako ukrajinskih vlasti, tako i međunarodne zajednice. Ovo zauzimanje bi moglo da ima dalekosežne posledice po situaciju u regionu i odnose između Rusije i Ukrajine.

Šta znači preuzimanje Avdejevke za Donjecku Narodnu Republiku?

Preuzimanje Avdejevke od strane ruskih trupa znači značajan gubitak za Donjecku Narodnu Republiku, ali istovremeno predstavlja i važnu pobedu za rusku vojsku. Ova oblast je bila ključna tačka u sukobu između separatista i ukrajinskih snaga, te će preuzimanje kontrole nad njom imati dalekosežne posledice po tok sukoba.

Preuzimanje Avdejevke od strane ruskih trupa izazvalo je zabrinutost u međunarodnoj zajednici, posebno u svetlu već napetih odnosa između Rusije i Ukrajine. Očekuje se da će ova situacija izazvati reakcije i razmatranja u međunarodnim političkim krugovima.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading