''PREDUZEĆEMO SVE MERE...'' Britanski premijer Kameron ogorčen zbog smrti Navaljnog!

Autor:

Svet

17.02.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri i zvaničnici sa Zapada izrazili su žaljenje i ogorčenost povodom iznenadne smrti ruskog opozicionara.

''PREDUZEĆEMO SVE MERE...'' Britanski premijer Kameron ogorčen zbog smrti Navaljnog!

Foto: youtube.com/sky news

Britanski ministar spoljnih poslova, Dejvid Kameron, najavio je danas da će Velika Britanija preduzeti mere u vezi sa smrću ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, pozivajući druge zemlje da se pridruže globalnom naporu u osudi ovog tragičnog događaja.

Kameron je, gostujući na Skaj njuz, istakao da se, kada su u pitanju ozbiljna kršenja ljudskih prava, moraju preduzeti određene posledice prema odgovornima. Iako nije otkrio konkretne detalje o planiranim akcijama, naglasio je da će razmotriti moguće korake sa svojim kolegama iz G7 i drugim zemalja tokom Minhenske bezbednosne konferencije.

Ruska zatvorska služba potvrdila je da je Aleksej Navaljni, star 47 godina, preminuo nakon gubitka svesti u petak, nakon šetnje u zatvorskoj koloniji gde je služio 30-godišnju kaznu. Ova vest izazvala je ogorčenje širom sveta, uz izraze dubokog žaljenja i zabrinutosti.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija, Antonio Gutereš, takođe je pozvao na sprovedbu potpune i transparentne istrage o smrti Navaljnog. Tokom brifinga za novinare, portparol UN Stefan Dižarik naglasio je važnost pravde i istine u ovom slučaju.

Reakcije zapadnih lidera nisu izostale, svi izražavajući ogorčenje i zahtevajući pravdu. Smrt Navaljnog postala je pitanje od globalnog značaja, postavljajući izazov za međunarodnu zajednicu u odnosima sa Rusijom i zaštiti ljudskih prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading