"BRITANIJA DALEKO AGRESIVNIJA OD AMERIKE" Moskva ocenila ulogu Zapada u ratu u Ukrajini

Autor:

Svet

16.02.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Lavrova, zapadni instruktori pomažu ukrajinskim snagama u navođenju napada na ruske ciljeve

"BRITANIJA DALEKO AGRESIVNIJA OD AMERIKE" Moskva ocenila ulogu Zapada u ratu u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Pozicija Londona oko ukrajinskog sukoba je daleko agresivnija, nego linija Vašingtona, izjavio je šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov.

- Uloga koju Velika Britanija ima u trenutnim događajima je daleko agresivnija, sofisticiranija po svojoj provokativnoj upornosti, od bilo kog drugog učesnika, uključujući čak i Sjedinjene Države - naglasio je Lavrov na konferenciji "Evromajdan: izgubljena decenija Ukrajine" u medijskom centru MIA Rosija sevodnja.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema njegovim rečima, zapadni instruktori pomažu ukrajinskim snagama u navođenju napada na ruske ciljeve, Zapad učestvuje u ratu protiv Rusije.

- U ratu je najvažnija strategija, a strategije se ne pripremaju u Kijevu, već daleko odatle - ocenio je ministar.

Podsetimo, obraćajući se poslanicima Državne dume u vezi sa radom Ministarstva spoljnih poslova Rusije i trenutnoj situaciji u svetu, Lavrov je rekao da SAD i njihovi saveznici ostaju privrženi vođenju rata protiv svakog kome su prioritet nacionalni interesi, što se pokazalo u nastavljanju rata u Ukrajini.

- Međutim, retorika Zapada se promenila usled uspeha Rusije na ratištu, a zvaničnici se sada više usredsređuju na sprečavanje ruske pobede nego na nanošenje poraza Moskvi. Bilo kako bilo, njihova osnovna politika nanošenja štete Rusiji ostaje ista, što znači da se sukob verovatno neće rešiti na diplomatski način - naglasio je Lavrov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading