NASTAVNICE ANA I MARINA VODILE ĐAKE NA EKSKURZIJU, A ONDA IM JE UMRLO JEDNO DETE: Kad su pomislile da će se izvući, ovako ih je SUSTIGLA KAZNA

Autor:

Svet

16.02.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnice su se godinama nadale da će im proći priča sa lica mesta

NASTAVNICE ANA I MARINA VODILE ĐAKE NA EKSKURZIJU, A ONDA IM JE UMRLO JEDNO DETE: Kad su pomislile da će se izvući, ovako ih je SUSTIGLA KAZNA

Foto: pixabay.com

Pet godina pošto se na ekskurziji u Londonu dogodila tragedija, dve nastavnice iz Nemačke moraće da se suoče s kaznom.

Ana Sofija A. i Marina M. bile su zadužene da brinu o trinaestogodišnjacima na ekskurziji do Londona.

Deca su uživala sve do momenta kada se jedna devojčica po imenu Emili onesvestila i nekoliko sati kasnije preminula je. Ispostavilo se da je bolovala od dijabetesa

Neutešni otac punih pet godina borio se za pravdu tvrdeći da su nastavnice koje su pazile na decu morale da znaju od čega svako od njih boluje, ako ima neku bolest.

Njegova ćerka Emili preminula je usled nemara nastavnica koje su joj dozvolile da jede i pije ono što ne sme.

Starijoj okrivljenoj Ani Sofiji A., sudija je izrekao 180 dnevnih tarifa od po 130 evra, odnosno novčanu kaznu od 24.400 evra. Mlađa optužena Marina M. mora da plati 7.200 evra (180 dnevnih cena po 40 evra).

"Došlo je do povrede dužnosti brige", ​​rekao je sudija.

On je dodao da su nastavnici trebali da pitaju o bolestima među svojim učenicima.

U izjašnjavanju o krivici, javni tužilac je nastavnice optužio za neodgovornost.

"Optužene nisu preuzele odgovornost za Emilinu smrt tokom suđenja i nisu priznali nikakvu nepravdu", rekao je on.

Odbrana se zalagala za oslobađajuću presudu tvrdeći da je otac bio dužan da kaže nastavnicama da pripaze na njegovu ćerku.

"Znam da mi ovo neće vratiti Emili, ali ovako nešto više ne sme nikad da se dogodi. Nije mi žao nastavnica, ni njima nije bilo žao Emili", rekao je neutešni otac Kai Šiervagen.

"Morao sam da čekam četiri godine da bih shvatio šta se desilo mojoj Emili. Ona je bila moje jedino dete, moje sve", rekao je otac.

Na suđenju je slušao svedočenje nastavnika i učenika i opet prolazio kroz smrt svoje ćerke.

"Sada sam još više zapanjen i tužan jer znam da je neko pomogao mojoj Emili, ovo se ne bi dogodilo", rekao je Kai Šiervagen, prenosi Telegraf.rs.

Na putovanju u London u leto 2019, 13-godišnjakinja se iznenada osetila loše nakon što je posetila restoran. Emili je više puta povraćala sve dok njeni drugovi iz razreda nisu podigli uzbunu jer je devojčica postajala sve slabija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading