SUPRUG I JA BOLUJEMO OD ISTE OPAKE BOLESTI: Jedni su u MILION, sve počelo GLAVOBOLJOM, a onda ŠOK dijagnoza

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena se razbolela skoro deset godina kasnije nakon muža.

SUPRUG I JA BOLUJEMO OD ISTE OPAKE BOLESTI: Jedni su u MILION, sve počelo GLAVOBOLJOM, a onda ŠOK dijagnoza

Foto: https://twitter.com/Brandon_Beaber

Džošu i Loren Adkins suočili su se sa izazovom dvostruke dijagnoze multiple skleroze, što podrazumeva da su oboje oboleli od iste bolesti. Razlika u godinama kada su im postavljene dijagnoze dodatno je naglasila teškoće s kojima su se suočavali.

Kada su se Džoš i Loren zakleli da će biti jedno uz drugo u dobru i u zlu, nisu ni sanjali da će se suočiti sa zajedničkom dijagnozom multiple skleroze. Iako je Džoš prvi dobio dijagnozu 2015. godine, Loren je za malo manje od deceniju kasnije saznala da takođe ima istu bolest. Njihova odlučnost da se suoče sa izazovima i nastave zajedno bila je ključna za njihovu borbu.

Neočekivani simptomi

Džoš je prvi primetio simptome multiple skleroze kada je imao glavobolju i vidno oštećenje. Njegova odlučnost da se bori i podrška koju je dobio od Loren pomogli su mu da vodi prilično normalan život i da postane otac dvoje dece. Međutim, kada je Loren počela da gubi na težini i doživela moždani udar dok je bila u kupovini, otkriveno je da i ona pati od iste bolesti.

Lekari su bili iznenađeni kada su saznali da su supružnici oboleli od multiple skleroze. Dr Robert Bermel istakao je da je šansa jedna u milion da će se ovakav scenario dogoditi. Ipak, istakao je da je napredak u lečenju multiple skleroze omogućio da se bolest u velikoj meri kontroliše lekovima i načinom života, prenosi "Mondo".


Kroz svoje iskustvo, Džoš i Loren su naučili da je lečenje multiple skleroze značajno napredovalo tokom godina. Dr Bermel je istakao da je tokom ranih 1990-ih ova bolest bila neizlečiva, dok danas postoji mogućnost značajne kontrole simptoma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading