NAPRAVILA SAM SELFI I SHVATILA DA IMAM RAK: Samo jedan pogled bio je DOVOLJAN, sačekao je PAKAO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se fotografisala sve je shvatila.

NAPRAVILA SAM SELFI I SHVATILA DA IMAM RAK: Samo jedan pogled bio je DOVOLJAN, sačekao je PAKAO

Foto: printscreen/facebook

Erin Dojl je prisustvovala venčanju svoje najbolje drugarice, uživala je u veselju i fotografisanju, ali nakon nekoliko minuta doživela je nešto što ju je uplašilo i istresiralo. Nakon slikanja, ona je htela da namesti haljinu koja je bila bez bretela i tada je osetila nešto. Osetila je kvržicu na dojci, ali je odlučila da zadrži tu informaciju za sebe kako ne bi pokvarila raspoloženje drugima. Ipak, posavetovala se sa majkom koja joj je preporučila da poseti lekara, što je Erin i učinila.

Nakon pregleda, utvrđeno je da je kvržica na dojci maligna, odnosno rak trećeg stepena. Dodatno, otkriveno je da je njen rak bio hormonski pozitivan i da se "hranio" svojim estrogenom. Zatim je usledila operacija kako bi se uklonila masa u dojci, koja je uspešno izvedena, a nakon toga je Erin prošla kroz proces hemoterapije kao deo lečenja raka.

Foto: printscreen/facebook

Erin se slikala na svadbi, a onda je shvatila da ima rak


Njena baka je takođe imala rak dojke, što je možda uticalo na njenu predispoziciju za ovu bolest. Takođe, otkriveno je da se radi o retkom solidnom papilarnom karcinomu (SPC) – sporo rastućem karcinomu, koji se obično javlja kod starijih žena, što čini Erinin slučaj još značajnijim.

Foto: printscreen/facebook

Erin je napipala kvržicu na dojci

Njena priča naglašava koliko su važni redovni pregledi i briga o sopstvenom zdravlju, čak i u mlađim godinama. Takođe, ističe se i značaj podrške porodice i prijatelja u teškim trenucima. Erinina hrabrost i odlučnost da se suoči sa svojom bolešću može biti inspiracija mnogima koji prolaze kroz slične izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading