NOVI TEŽAK UDARAC ZA MOSKVU: Potopljen ponos ruske mornarice u Crnom moru (VIDEO)

Autor:

Svet

14.02.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Cezar Kunikov" (BDK-64) je veliki desantni brod projekta 775 ruske mornarice.

NOVI TEŽAK UDARAC ZA MOSKVU: Potopljen ponos ruske mornarice u Crnom moru (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski mediji pozivajući se na vojne izvore pišu da je ruski amfibijski jurišni brod "Cezar Kunikov" pogođen i potopljen u Crnom moru

 

Ranije su se informacije o tom pojavile na telegram kanalima.

- Nešto veliko gori u Crnom moru, u oblasti sela Simeiz u regionu Jalte na Krimu - javljaju na Telegamu, dok kanal "Krimski vetar" tvrdi da se kod obale Krima još jedan brod pridružio potopljenom ruskom vojnom brodu "Moskva".

Meštani su čuli artiljerijsku paljbu i eksplozije i primetili da nešto gori u moru, navodi kanal. Pojavili su se i snimci, čija autentičnost nije potvrđena.

Ova informacija još nije potvrđena iz zvaničnih izvora.

Ukrajinski izvori javljali su početkom sukoba sa Rusijom da je ovaj brod van upotrebe i da mu nedostaju delovi zbog sankcija koje je Zapad uveo Rusiji. Takođe, u martu 2022. mediji su preneli da je brod "Cezar Kunikov" oštećen u raketnom napadu. 

"Cezar Kunikov" (BDK-64) je veliki desantni brod projekta 775 ruske mornarice. Nazvan je po Cezaru Lvoviču Kunikovu heroju Sovjetskog Saveza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading