NA DESETINE MRTVIH, MEĐI NJIMA I NEMCI, FRANCUZI...! Rusi pogodili hotel kod Izjuma! JOŠ IZVLAČE LJUDE ISPOD RUŠEVINA!

Autor:

Svet

13.02.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema nepotvrđenim informacijama, Kijev poslednjih dana ima više od 1.000 poginulih dnevno. Ponajviše zato što ruske rakete, artiljerija i dronovi postaju sve precizniji.

NA DESETINE MRTVIH, MEĐI NJIMA I NEMCI, FRANCUZI...! Rusi pogodili hotel kod  Izjuma! JOŠ IZVLAČE LJUDE ISPOD RUŠEVINA!

Foto: Tanjug/AP

Moskovski vojni ekspert pukovnik Genadij Aljohin tvrdi da su ruske snage raketom, verovatno "iskanderom", pogodili hotel u blizini grada Izjuma, gde su se nalazili strani plaćenici - Nemci, Gruzijci i Francuzi.

Hitna pomoć je ispod ruševina izvukla nekoliko desetina poginulih. Ranjene je prebacila u najbliže vojne bolnice, piše Informer.

Prema, istina nepotvrđenim informacijama, Kijev poslednjih dana ima više od 1.000 poginulih dnevno. Ponajviše zato što ruske rakete, artiljerija i dronovi postaju sve precizniji.

Ruski vojni ekspert Andrej Klincevič smatra da iza povećane preciznosti stoji i to što sve veći broj ljudi u ukrajinskim državnim i vojnim strukturama, formalno ne napuštajući položaje, prelazi na stranu Rusije. Drugim rečima ruskoj vojnoj obaveštajnoj službi dojavljuje gde, kada i šta treba gađati.

Potvrda ove njegove procene je i ruski raketni napad na ukrajinski vojni poligon Selidovo. Napad se dogodio dok su ukrajinski oficiri vršili smotru oko 1.500 vojnika koji je trebalo da krenu u pomoć opkoljenom kijevskom garnizonu u Avdejevki. Oružane snage Ukrajine izgubile su na poligonu Selidovo imale oko 500 poginulih i 700 ranjenih vojnika.

U isto vreme su Rusi raketirali ukrajinski vojni aerodrom Starokonstantinov. Efekti se još ne znaju, a to nije sve.

Rat u Ukrajini traje od. marta 2022. godine i od tada je nastradalo na stotine hiljada ljudi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading