UBITAČNI S-350 ULETEO U MINSKO POLJE! Stravičan snimak s fronta; Uništen moćni ruski PVO lanser - kobni potez posade! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.02.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesvakišnjem incidentu koji se dogodio pre nekoliko dana na teritoriji Luganske oblasti pod ruskom kontrolom, najnoviji ruski PVO kompleks S-350 Vitjaz postao je žrtva protivtenkovske mine, prema informacijama koje je objavio Telegram kanal Špijunski dosije.

UBITAČNI S-350 ULETEO U MINSKO POLJE! Stravičan snimak s fronta; Uništen moćni ruski PVO lanser - kobni potez posade! (VIDEO)

Foto: https://www.youtube.com/@VIDEOMILITARNYINEWS

Eksplozija je prouzrokovala teške oštećenja na donjem postrojenju samohodnog lansera 50P6 iz PVO sistema S-350. Prema izveštaju, ruska posada naišla na minsko polje tokom noćne vožnje, ali srećom nije bilo povređenih.

Neeksplodirani projektili na lanseru su, kako se navodi, spasili živote posade i vozila od potpunog uništenja. Ironično, incident se desio na teritoriji pod ruskom kontrolom, a prema informacijama Telegram kanala, ruski vojnici su naišli na sopstvenu minu.

Špijunski dosije dalje izveštava da oštećeni lanser i dalje stoji na mestu gde je došlo do eksplozije, odlaže se evakuacija zbog velikog broja protivtenkovskih mina postavljenih oko njega.

PVO sistem S-350 Vitjaz, koji je namenjen zameni sistema PVO S-300PS i Buk-M1-2, poznat je po svojoj sposobnosti odbrane strateški važnih objekata od masovnih vazdušnih udara. Navodi se da je ovaj kompleks sposoban da istovremeno odbije napade različitih sredstava vazdušnog napada iz različitih pravaca, piše Militarniy, a prenosi Kurir.

Prema izveštajima ruskih medija, S-350 se prvi put pojavio u Ukrajini 2023. godine, što ukazuje na kontinuirano unapređenje i modernizaciju ruske protivvazdušne odbrane. Nesreća u Luganskoj oblasti podseća na izazove s kojima se vojske suočavaju u korišćenju najsavremenije opreme, čak i na teritorijama pod sopstvenom kontrolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading