OPTUŽILI SRBIJU ZA GENOCID, PA JE NAPALI 1999., SAD GLEDAJU IZRAEL I ĆUTE! Bivši američki obaveštajac uputio oštre reči zapadu: "VREME JE DA SE ZAUSTAVI OVO LUDILO"!

Autor:

Svet

12.02.2024

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agent CIA nije štedeo SAD, EU i NATO.

OPTUŽILI SRBIJU ZA GENOCID, PA JE NAPALI 1999., SAD GLEDAJU IZRAEL I ĆUTE! Bivši američki obaveštajac uputio oštre reči zapadu: "VREME JE DA SE ZAUSTAVI OVO LUDILO"!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstcok, Wikipedia/David Shankbone

Bivši američki obaveštajac Skot Riter objavio je na platformi Iks (Tviter) svoje zapažanje u vezi sa reagovanjem NATO, Evropske unije i Sjedinjenih Američkim državama na rat u Gazi i uporedio ga sa bombardovanjem 1999. godine na našim prostorima.

- CIA je 1999. godine tvrdila da je Srbija umešana u genocid nad 1,6 miliona Albanaca na Kosovu. SAD i NATO su ušli u rat da to spreče.

Izrael je 2024. godine najavio da će započeti genocidnu kampanju protiv 1,6 miliona Palestinaca u Rafi. NATO i EU ćute. SAD kažu da to završe  do 10. marta.

Vreme je da arapski svet istupi i zaustavi ovo ludilo. Vreme je da savremeni praktičari genocida u Izraelu krenu putem svojih fašističkih mentora u nacističkoj Nemačkoj - napisao je Riter.

 

 

I Putin o bombardovanju i ulozi SAD

U svom istorijskom intervjuu koji je dao američkom novinaru Takeru Karlsonu, Vladimir Putin se takođe dotakao uloge Amerike u ovom bombardovanju i istakao da su tada prekršili međunarodno pravo.

- Sećate se događaja u Jugoslaviji pre nego što je Jeljcin bio obasipan pohvalama? Čim su događaji u Jugoslaviji počeli da se odvijaju, on je podigao glas i podržao Srbe, a mi nismo mogli da ne podržimo Srbe u njihovoj odbrani. Znam da je bilo kompleksnih procesa tamo, ali Rusija nije mogla da ne podrži Srbe, jer su nam Srbi bliska i nama posebna nacija, sa pravoslavnom kulturom i tako dalje. Ta nacija je generacijama tako patila.

Važno je to da je Jeljcin izrazio podršku, a šta je SAD uradila? Kršila je međunarodno pravo i počela bombardovanje. SAD su pustile duha iz lampe - izjavio je Putin.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading