ZALUŽNI ODLAZI, DOŠAO JE ''KASAPIN!'' Poznati list o novom šefu ukrajinske vojske: ''Sirski šalje vojsku u mašinu za mlevenje mesa!''

Autor:

Svet

09.02.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi komandant ukrajinskih oružanih snaga, Aleksandar Sirski, stupio je na scenu s kontroverznim vojnim taktikama, koje su mu donele nadimke "Kasapin" i "General 200".

ZALUŽNI ODLAZI, DOŠAO JE ''KASAPIN!'' Poznati list o novom šefu ukrajinske vojske: ''Sirski šalje vojsku u mašinu za mlevenje mesa!''

Foto: Profimedia

Novopostavljeni šef ukrajinskih oružanih snaga Aleksandar Sirski je poznat po tome što je vodio vojsku u "mašinu za mlevenje mesa", u Bahmut, šaljući u talasima trupe da se suoče sa "neprijateljskom vatrom", što je rezultiralo značajnim gubicima za ukrajinsku armiju i zato je često bio meta kritika, piše Politiko.

Prema pisanju lista Sirski je postao glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine nakon što je predsednik Vladimir Zelenski smenio prethodnog lidera, Valerija Zalužnog. Međutim, Sirski nije dobrodošao unutar vojničkih redova zbog svojih kontroverznih taktika i rezultata koje su trupe pretrpele pod njegovim komandovanjem.

Bahmut, grad koji je postao simbol ukrajinskih gubitaka, pao je pod rusku kontrolu, a Sirski je optužen da je svojim odlukama doprineo tom neuspehu. Vojska je Sirskog nazvala "Kasapin" zbog njegove strategije slanja trupa u talasima da se suoče s "neprijateljskom vatrom", čime je rezultiralo visokim gubicima među ukrajinskim snagama.

Jedan od ukrajinskih vojnih oficira izjavio je na društvenoj mreži Iks da je rukovodstvo generala Sirskog bankrotiralo, ističući da njegovo prisustvo i naredbe demorališu trupe.

- Rukovodstvo generala Sirskog je bankrotiralo, njegovo prisustvo ili naređenja koja dolaze od njega su demorališući, podriva poverenje u komandu uopšte - napisao je ukrajinski vojni oficir tom prilikom na društvenim mražama.

Odluka predsednika Zelenskog da postavi Sirskog na ključnu poziciju izazvala je kontroverze, posebno nakon smene Zalužnog, koji je najavio potrebu za promenom strategije ukrajinske vojske, piše RT.

- Obavili smo važan i ozbiljan razgovor, doneta je odluka o potrebi promene pristupa i strategije - napisao je Zalužni na Telegramu.

Sirski će se suočiti s teškim zadatkom povratka poverenja unutar vojnog establišmenta i iznalaženja efikasnih strategija za suprotstavljanje ruskoj pretnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading