"Zadaci iz 2022. godine se razlikuju od zadataka za 2024. godinu"1 Oglasio se Valerij Zalužni posle smene!

Autor:

Svet

08.02.2024

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dakle, svi moraju da se menjaju i prilagođavaju novim realnostima. Da pobedimo zajedno, istakao je Zalužni.

"Zadaci iz 2022. godine se razlikuju od zadataka za 2024. godinu"1 Oglasio se Valerij Zalužni posle smene!

Foto: Youtube/ ГРОШІ

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smenio je glavnokomandujućeg VSU Valerija Zalužnog, a Zalužni je na Telegramu napisao da je imao "važan i ozbiljan razgovor" sa Zelenskim i da je doneta odluka da se promeni taktika i strategija na bojnom polju.

- Zadaci iz 2022. godine se razlikuju od zadataka za 2024. godinu. Dakle, svi moraju da se menjaju i prilagođavaju novim realnostima. Da pobedimo zajedno - istakao je Zalužni.

- Danas je doneta odluka o potrebi promene rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine. Iskreno sam zahvalan Valeriju Fedoroviču na svim njegovim uspesima i pobedema - napisao je ministar odbrane Rustem Umerov na Fejsbuku.

Predsednik Volodimir Zelenski doneo je odluku o smeni glavnog komandanta Valerija Zalužnog i imenovanju generala Aleksandra Sirskog na tu funkciju. 

- Sreo sam se sa generalom Zalužnijem, zahvalio mu se na dve godine službe - napisao je Zelenski u postu na Telegramu, gde je stajao zajedno sa Zalužnijem. - Razgovarali smo i ko bi mogao da se pridruži rukovodstvu Oružanih snaga. Sada je vreme za takvo resetovanje. 

Javnost u Ukrajini pažljivo prati ovu promenu na čelu vojnog rukovodstva, a reakcije su podeljene. Dok jedni podržavaju odluku predsednika Zelenskog kao korak ka modernizaciji vojske, drugi izražavaju zabrinutost zbog potencijalnih posledica ove smene.

Imenovanje generala Sirskog na mesto glavnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine predstavlja značajan korak u reorganizaciji vojnog rukovodstva zemlje. Ova odluka će verovatno imati dalekosežne posledice i važno je pratiti kako će se novi komandant nositi sa izazovima koji stoje pred vojnim snagama Ukrajine.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading