GENERAL SIRSKI VODIO ODBRANU KIJEVA NA POČETKU RATA: Ovo je novi komandant ukrajinske vojske

Autor:

Svet

08.02.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon uspešne odbrane Kijeva, general Sirski je predvodio iznenađujuću kontraofanzivu u Harkovu prošlog leta.

GENERAL SIRSKI VODIO ODBRANU KIJEVA NA POČETKU RATA: Ovo je novi komandant ukrajinske vojske

Foto: Profimedia

General Aleksandar Sirski je postao sinonim za hrabrost i odlučnost u odbrani Ukrajine od ruske invazije. Kao vođa odbrane Kijeva na početku invazije, Sirski je pokazao izuzetnu vojničku veštinu i strategiju, što ga je učinilo ključnom figurom u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Nakon uspešne odbrane Kijeva, general Sirski je predvodio iznenađujuću kontraofanzivu u Harkovu prošlog leta. Njegova hrabrost i veština vođenja vojske doneli su veliki uspeh ukrajinskim snagama, ali i nova očekivanja od njega kao vojnog lidera, prenosi Kurir.

Danas, general Sirski nadgleda obnovljenu ofanzivu kao šef vojnih operacija u istočnoj Ukrajini. Iako se očekivalo da će postići brze rezultate, general Sirski ističe da je to nemoguće u stvarnosti, s obzirom na složenost situacije na terenu.

Iako je njegova odlučnost i posvećenost neosporna, general Sirski se suočava sa brojnim izazovima na terenu. Minirana područja i odbrambene barijere, kao i ruska uporišta, usporavaju napredak ukrajinskih snaga.

Ipak, general Sirski ističe jednu ključnu prednost ukrajinske vojske - jedinstvo vojnog vrha i poverenje vojnika. Ovo jedinstvo predstavlja snažnu tačku ukrajinske vojske, koja se razlikuje od ruskog vojnog sistema koji pati od unutrašnjih sukoba i čestih promena u liniji komandovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading