''BEZ PRETERIVANJA, ODMAH PRESTANITE!'' Moćna sila sa Istoka poslala oštro upozorenje Vašingtonu!

Autor:

Svet

07.02.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peking je hitno pozvao Vađington da odmah zaustavi ''opasnu i neodgovornu'' praksu pokretanja neselektivnih sajber-napada koji ugrožavaju bezbednost.

''BEZ PRETERIVANJA, ODMAH PRESTANITE!'' Moćna sila sa Istoka poslala oštro upozorenje Vašingtonu!

Foto: shutterstock

Danas je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova, Vang Venbin, izdao snažno upozorenje Sjedinjenim Američkim Državama, zahtevajući hitno zaustavljanje "opasnih i neodgovornih" praksi pokretanja neselektivnih sajber-napada koji ozbiljno ugrožavaju globalnu bezbednost.

Osvrćući se na nedavno objavljena dva izveštaja koja detaljno razotkrivaju strategiju američke vlade u vezi sajber odvraćanjem i neselektivnim sajber-napadima na saveznike i druge zemlje, Vang je naglasio kako veliki broj slučajeva svedoči o tome da SAD koriste svoju "nadmoć i prevlast" kako bi delovale bezobzirno u sajber prostoru, ugrožava sajber mir i bezbednosti, i šteti bezbednosnim i razvojnim interesima Kine i drugih zemalja, prenela je agencija Sinhua.

- Sa neuporedivom kontrolom nad globalnim internet resursima, američka vlada je poznata po isključivanju zemalja sa interneta, čime nanosi ozbiljnu štetu njihovoj društvenoj stabilnosti i ekonomskoj sigurnosti - izjavio je Vang.

On je dodao je da Vašington koristi svoju dominaciju nad globalnim operativnim sistemima i internet uslugama za masovno, neselektivno praćenje i krađu podataka, čime krši pravo na privatnost građana mnogih zemalja.

Vang je istakao da američka vlada očigledno podržava organizacije koje izvode sajber-napade, omogućavajući im da ciljaju vladine agencije, važne organizacije i kritičnu infrastrukturu mnogih zemalja, uključujući američke saveznike.

- Bez preterivanja, SAD su izvor broj jedan sajber rizika i izazova. Nijedna zemlja na svetu ne može se izolovati od pretnje američkih sajber-napada - upozorio je Vang na kraju svog saopštenja.

Ova izjava jasno ukazuje na zabrinutost Kine zbog destabilizujućeg uticaja sajber aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država na međunarodni poredak i bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading