ŽOZEP BORELJ DOLAZI U POSETU ZELENSKOM! O OVOJ temi će razgovarati!

Autor:

Svet

06.02.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete, visoki predstavnik EU će imati priliku da razgovara o aktuelnim pitanjima i izazovima sa kojima se Ukrajina suočava.

ŽOZEP BORELJ DOLAZI U POSETU ZELENSKOM! O OVOJ temi će razgovarati!

Foto: Tanjug/AP/Johanna Geron

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borelj, boraviće danas i sutra u poseti Ukrajini, gde će imati niz susreta sa tamošnjim zvaničnicima.

Borelj će se sastati sa predsednikom Volodimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmihalom, ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom i ministrom odbrane Rustemom Umerovim, a takođe će se obratiti i poslanicima u parlamentu, prenosi Borba.me.

Susret sa ukrajinskim zvaničnicima

Tokom posete, visoki predstavnik EU će imati priliku da razgovara o aktuelnim pitanjima i izazovima sa kojima se Ukrajina suočava, te da izrazi podršku Evropske unije za reforme i napredak zemlje. Očekuje se da će se razgovori fokusirati na pitanja spoljne politike, bezbednosti i saradnje sa EU.

Poseta Savetodavnoj misiji EU za reformu sektora civilne bezbednosti

Pored susreta sa zvaničnicima, Borelj će posetiti Savetodavnu misiju EU za reformu sektora civilne bezbednosti u Ukrajini (EUAM). Ova misija ima za cilj da pruži podršku ukrajinskim vlastima u jačanju sektora civilne bezbednosti kroz različite programe i inicijative.

Značaj podrške EU Ukrajini

Poseta visokog predstavnika EU Ukrajini naglašava važnost saradnje i podrške Evropske unije ovoj zemlji, posebno u kontekstu aktuelnih geopolitičkih izazova. Očekuje se da će poseta rezultirati jačanjem veza između EU i Ukrajine i da će doprineti daljem unapređenju njihovih odnosa.

(Borba.me)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading