ZAIGRALA MEČKA I PRED NJIHOVIM VRATIMA? Poljoprivrednici PALE seno, u OVOJ državi nikad veći protesti, saobraćajne nesreće širom zemlje!

Autor:

Svet

06.02.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvi protesti izazvali su oštre reakcije kako vlasti, tako i građana.

ZAIGRALA MEČKA I PRED NJIHOVIM VRATIMA? Poljoprivrednici PALE seno, u OVOJ državi nikad veći protesti, saobraćajne nesreće širom zemlje!

Foto: shutterstock

Prošle noći, holandski poljoprivrednici izveli su masovne proteste širom zemlje, blokirajući više autoputeva i izazivajući nekoliko saobraćajnih nezgoda.

Na autoputu A15 kod Hervajnena u Gelderlandu, dva vozila su se sudarila usled blokade koju su izazvali farmeri, pri čemu su povređena dva vozača. Gradonačelnik Vijfherenlandena Sjors Frohlik osudio je ovakvo ponašanje kao "potpuno neodgovorno", prenosi NT.

Nesreće i incidenati na autoputevima

Pored sudara na autoputu A15, holandski mediji izveštavaju o nekoliko incidenata, uključujući i sudar vozila kod Citedala u Venendalu, gde su službe hitne pomoći morale da izvlače jednu osobu iz automobila.

Portparol policije nije mogao da potvrdi da li je ova nesreća direktno povezana sa protestom poljoprivrednika. Policija je takođe saopštila da je bilo mnogo incidenata i krivičnih dela tokom protesta, te upozorila da je paljenje otpada na putevima izuzetno opasno.

Reakcije vlasti i građana

Ovakvi protesti izazvali su oštre reakcije kako vlasti, tako i građana. Gradonačelnik Frohlik istakao je neodgovornost poljoprivrednika, dok policija upozorava na ozbiljne posledice ovakvih blokada i paljenja vatre na javnim putevima.


Protest poljoprivrednika u Holandiji izazvao je haos na autoputevima i rezultirao nekoliko saobraćajnih nezgoda, čime je ugrožena bezbednost građana. Očekuje se dalji razvoj situacije i reakcija nadležnih organa.

(NT/Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading