NEMCI PROPAGIRAJU ZAPADNJAČKU DEMOKRATIJU, A ODUZIMAJU LICENCE ONIMA KOJI IZAĐU NA ULICE? Kod nas država sve rešila razgovorom

Autor:

Svet

08.01.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi protesti su deo šireg nezadovoljstva koje obuhvata i druge grupe, uključujući železničare.

NEMCI PROPAGIRAJU ZAPADNJAČKU DEMOKRATIJU, A ODUZIMAJU LICENCE ONIMA KOJI IZAĐU NA ULICE? Kod nas država sve rešila razgovorom

Foto: Tanjug/AP

U Nemačkoj je započela "nedelja besa", serija protesta poljoprivrednika koji su počeli 7. januara s ciljem suprotstavljanja planiranim rezovima u poljoprivrednom sektoru. Ovi protesti su deo šireg nezadovoljstva koje obuhvata i druge grupe, uključujući železničare.

Prvi traktori su stigli u Berlin i kretali su se prema Brandenburškoj kapiji, signalizirajući početak ovih demonstracija. Pored toga, udruženje farmera u Bavarskoj najavljuje organizovanje velikih demonstracija u centru Minhena 8. januara. Poljoprivrednici su se okupili na nekoliko tačaka izvan Minhena pre nego što su krenuli ka centru, gde je planiran miting na Trgu Odeon od 11 do 13 časova.

Ovi protesti odražavaju nezadovoljstvo poljoprivrednika u vezi sa planiranim merama i imaju za cilj privlačenje pažnje na njihove zahteve, a po nekim nezvaničnim tvrdnjama, nemačke vlasti su uoči protesta zapretile svim okupljenima oduzimanjem licenci.

Nasuprot tome, u Srbiji poljoprivrednicima niko nije pretio dok su protestovali, a dosta njihovih zahteva je i ispunjeno na kraju. Podsetimo, oni su tada blokirali puteve devet dana, sve dok se nisu sastali sa premijerkom Anom Brnabić i ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković.

Kako je tada saopšteno iz Kabineta predsednice Vlade, poljoprivrednici su okončali blokade kao "znak dobre volje".

Ove dve, drastično različite, metode rešavanja konfliktnih situacija sa nezadovoljnim zemljoradnicima samo pokazuju "demokratiju" Zapada na delu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading