KRALJ ČARLS IMA RAK! Velika Britanija u ŠOKU, hitno se oglasila Bakingemska palata!

Autor:

Svet

05.02.2024

19:09 >> 19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest je otkrivena tokom nedavne hirurške intervencije.

KRALJ ČARLS IMA RAK! Velika Britanija u ŠOKU,  hitno se oglasila Bakingemska palata!

Foto: Tanjug-AP

Kralj Čarls Treći ima rak, saopštila je Bakingemska palata.

Ne radi se o kanceru prostate, ali je otkriven tokom operacije koju je kralj nedavno imao.

Vrsta raka nije otkrivena, ali prema saopštenju palate, kralj je u ponedeljak počeo "redovne tretmane".

Bakingemska palata navodi da kralj "ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće".

On će odložiti svoje javne angažmane i očekuje se da će drugi članovi kraljevske porodice pomoći da ga zamene tokom lečenja.

Nisu saopšteni dalji detalji o stadijumu raka ili prognozi.

Iako će pauzirati javne događaje, kralj (75) će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države, dodaje se u saopštenju, prenosi Telegraf.

U nedelju je viđen na bogosluženju u Sandringemu, gde je mahao okupljenom narodu.

Podsetimo, kralj Čarls je nedavno proveo tri dana u bolnici u Londonu zbog intervencije zbog uvećane prostate. Srećom, kralj se uspešno oporavlja i nedavno je napustio bolnicu. Tokom svog boravka u bolnici, kraljica Kamila je bila uz njega, pružajući mu podršku i brigu.

Ona je pokušala pre nekoliko dana prilikom poslednjeg pojavljivanja u javnosti da održi narod u stanju mira porukom da je kralj Čarls dobro i da nema mesta panici.

Interesantno je napomenuti da je ova bolnica ista u kojoj se ranije princeza Kejt oporavljala nakon operacije abdomena. 

Kensingtonska palata ranije danas je saopštila da je princeza Kejt puštena na kućno lečenje, što znači da se i ona uspešno oporavlja.

Princeza od Velsa dalje će oporavak nastaviti u kućnim uslovima što je obradovalo poštovaoce kraljevske porodice

Da podsetimo, kralj Čarls je nedavno primljen u privatnu bolnicu London Clinic radi lečenja povećane prostate, preneo je Bi-Bi-Si.

Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti, a posebno je zanimljivo što je ista bolnica nedavno bila poprište hirurčke intervencije koju je imala princeza Katarina.

Kralj je prethodno posetio svoju snaju, Kejt Midlton pre nego što je zakazano njegovo lečenje, što govori o porodičnoj podršci koja je prisutna u ovim teškim trenucima.

Monarh je viđen poslednjih dana januara kako napušta svoj dom u Londonu i upućuje se u bolnicu u kojoj će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Nakon što je vest postala javna, zabeležen je porast interesovanja za pretrage o povećanoj prostatu na veb stranici NHS (Britaski državni zavod za zdravstvo), što je pozitivan signal da ljudi ozbiljno shvataju ovu temu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading