NAPADAČ KISELINOM U LONDONU IMA POVREDE PO LICU! Kamere ga uhvatile - ranije osuđivan zbog polnog uznemiravanja, pa pušten zbog OVOGA! (FOTO)

Autor:

Svet

02.02.2024

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je osuđen za uznemiravanje 2018. godine, pre nego što je dobio azil.

NAPADAČ KISELINOM U LONDONU IMA POVREDE PO LICU! Kamere ga uhvatile - ranije osuđivan zbog polnog uznemiravanja, pa pušten zbog OVOGA! (FOTO)

Foto: Londonska policija

Osumnjičeni za napad kiselinom u južnom Londonu osuđen je za seksualni prestup 2018. godine, ali je kasnije dobio azil. Policija traga za Abdulom Šakurom Ezedijem (35), koji je poslednji put viđen u prodavnici u severnom Londonu u sredu uveče.

On je osuđen za uznemiravanje 2018. godine, pre nego što je dobio azil 2021. ili 2022. godine, piše Bi-Bi-Si. Policija je ranije objavila njegovu fotografiju na kojoj se vidi da ima povrede po licu. Fotografija je snimljena u prodavnici Tesko ekspres na Kaledonijan Roudu u severnom Londonu, koja je oko 9 kilometara udaljena od mesta hemijskog napada.

Policija je upozorila građane da ih odmah pozovu ako uoče osumnjičenog. Bi-Bi-Si je saznao da je Ezedi stigao u Veliku Britaniju u kamionu 2016. godine, putujući iz Avganistana. Njegova kazna za seksualni prestup, izrečena na sudu Njukasla, uključivala je rad u javnom interesu.

Povređeno 12 ljudi

Nakon što je odslužio kaznu 2020. godine, Ezedi je pušten uslovno. Njegov zahtev za azil je dva puta odbijen, ali mu je odobren treći put kada je izjavio da je prešao na hrišćanstvo. Neki u Ministarstvu unutrašnjih poslova ističu ovaj slučaj kao primer problema u sistemu, jer ljudi dobijaju azil uprkos osudama u Velikoj Britaniji.

Međutim, drugi ističu da tražioci azila i dalje mogu biti u opasnosti u svojoj matičnoj zemlji, čak i ako su osuđeni u Velikoj Britaniji. Napad se dogodio u sredu oko 19:25. U bolnicu je zbog zadobijenih povreda prevezeno ukupno 12 osoba, među kojima su deca i policajci.

Među 12 povređenih, pored majke i njene dve ćerke, nalazi se i petoro policajaca koji su povređeni na intervenciji. Tri žene, dve u 30-im i jedna u 50-im, takođe su povređene kada su pritekle u pomoć ženi i devojkama.

"Čuo sam prasak i neko doziva u pomoć"

Oni su pušteni iz bolnice sa lakšim opekotinama. Muškarac od 50 godina, koji je takođe pomagao, lakše je povređen i odbio je bolničko lečenje. Majka i ćerka povređene korozivnom supstancom mogle su da zadobiju povrede koje su mogle da promene život u napadu u sredu.

Vozač autobusa Šenon Kristi, koja je videla napad, rekla je da je spasila trogodišnju devojčicu koja je "izbačena iz auta" tokom napada. Kristi je dodala da je napadač bio obučen u crno i da je stekla utisak da poznaje žrtve.

- Čuo sam prasak i neko doziva u pomoć. Istrčao sam napolje i video tog čoveka kako baca dete na pod. Onda ju je podigao i ponovo bacio na pod. U tom trenutku sam potrčao ka njoj i zgrabio je i odveo je - rekla je Kristi.

Jedna žena je rekla za Bi-Bi-Si da je 31-godišnjakinja više puta rekla "ne vidim" i rekla svom partneru da uzme flašu vode.

Ezedi je automobilom pokušao da pobegne sa lica mesta, ali je naleteo na drugo vozilo koje je zaustavljeno, nakon čega je pobegao peške. Policija je na konferenciji za novinare potvrdila da je Ezedi iz okoline Njukasla i da je automobil ostavljen na mestu događaja, hjundai, pripadao njemu.

Nakon dobijanja dojave o napadu, na lokaciju su upućene tri ekipe hitne pomoći. Policija je apelovala na sve građane koji vide šta se dogodilo da im se jave. Takođe su zamolili lokalne stanovnike da provere da li su kamere na kućama ili u automobilima možda snimile napadača kako beži sa lica mesta.

(Index)

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading