STRAVIČNA AVIONSKA NESREĆA: Pilot nije uspeo da poleti, Ima poginulih

Autor:

Svet

28.01.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim izveštajima, pilot aviona je oko devet časova pokušao da poleti, ali su jaki vetrovi otežali manevar.

STRAVIČNA AVIONSKA NESREĆA: Pilot nije uspeo da poleti, Ima poginulih

Foto: pixabay.com

Danas se dogodila tragična avionska nesreća u Belgiji, u kojoj su dve osobe izgubile život. Prema informacijama koje je preneo Brasels tajms, avion sa licencom iz Nemačke bio je u pitanju, a nesreća se desila na veoma maloj udaljenosti od piste Spa Malšamp.

Prema prvim izveštajima, pilot aviona je oko devet časova pokušao da poleti, ali su jaki vetrovi otežali manevar, što je dovelo do tragičnih posledica. Kako je preneo RTBF, pilot nije uspeo da izvede uspešan polet te je avion udario u parkirani automobil pored piste, nakon čega je došlo do požara.

Da podsetimo, pre par dana točak na prednjem delu putničkog aviona Boing 757, američke kompanije "Delta erlajns", otpao je i otkotrljao se dok se letelica tokom vikenda spremala da poleti sa međunarodnog aerodroma u Atlanti, saopštili su predstavnici kompanije i regulatori.

Prema izveštaju Federalne uprave za avijaciju, avion je čekao u redu da poleti kad je "točak sa nosnog dela aviona otpao i otkotrljao se niz padinu", prenosi Glas Amerike.

U incidentu niko nije povređen, a istraga je i dalje u toku.

Proizvodnja Boingovih aviona 757 je obustavljena 2004. godine zbog čega je to stariji model, za razliku od nedavnog incidenta kada je otpao deo trupa osam nedelja stare letelice 737 MAX 9.

"Imamo problem", rekao je pilot kontroli letenja, nakon što ga je posada drugog aviona upozorila da je otpao jedan od dva točka na prednjem delu letelice, prema snimku objavljenom na vebsajtu "liveatc.net".

"Avion 757 na pisti je upravo izgubio točak", rekao je kontrolorima pilot druge, neidentifikovane letelice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading