MUMIJE IZ PERUA IPAK NISU VANZEMALJCI! Naučnici potvrdili - OVO je u pitanju!

Autor:

Svet

13.01.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mistrija je razrešena!

MUMIJE IZ PERUA IPAK NISU VANZEMALJCI! Naučnici potvrdili - OVO je u pitanju!

Foto: printscreen/X

Par takozvanih "vanzemaljskih mumija", koji se u oktobru misteriozno pojavio na aerodromu u Limi, ipak ima zemaljsko poreklo, potvrdili su naučnici.

Dva mala primerka, opisana kao humanoidne lutke, verovatno su napravljena od ljudskih i životinjskih kostiju, saopštili su stručnjaci na konferenciji u prestonici Perua.

- To nisu vanzemaljci. To su lutke napravljene od životinjskih kostiju sa ove planete i spojene su koristeći moderni sintetički lepak - rekao je Flavio Estrada, arheolog sa Peruanskog instituta za pravnu medicinu i sudske nauke.

 

 

Dve figurice su se pojavile u kancelarijama aerodroma u Limi u kartonskoj kutiji, a napravljene su tako da izgledaju kao mumificirana tela obučena u tradicionalnu andsku odeću, prenosi Rojters.

Prošlog septembra, dva mala mumificirana tela sa izduženim glavama i rukama sa tri prsta su predstavljena na meksičkom kongresnom saslušanju, što je izazvalo široku interesovanje medija.

Na konferenciji za novinare u Limi u petak, koja je organizovana od strane peruanskog Ministarstva kulture, stručnjaci su rekli da lutke pronađene na aerodromu u Limi nisu povezane sa telima predstavljenim u Meksiku.

Oni su naglasili da ni tela u Meksiku nisu vanzemaljskog porekla.

Peruanski bio-antropolog Elsa Tomasto Kahigao i ranije je negirao ovakve navode.

- Ono što smo ranije govorili i dalje stoji, oni predstavljaju isto prežvakavanje kao i uvek i ako postoje ljudi koji u to veruju, šta mi možemo da uradimo? To je toliko glupo i jednostavno da nema više šta da se doda .

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading