ODSEKAO SESTRI GLAVU, PA JE U RUKAMA NOSIO PO ULICI: Zgroženi prolaznici u šoku gledali jeziv prizor, policija hitno reagovala

Autor:

Svet

02.01.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meksiko se suočava sa ozbiljnim problemom femicida.

ODSEKAO SESTRI GLAVU, PA JE U RUKAMA NOSIO PO ULICI: Zgroženi prolaznici u šoku gledali jeziv prizor, policija hitno reagovala

Foto: shutterstock

Policija

U malom gradu Kirogi, u državi Mičoakan, dogodio se jeziv zločin koji je šokirao prolaznike i ostavio vlasti u nedoumici. Naime, 19-godišnji Sebastijan M. osumnjičen je da je odsekao glavu svojoj sestri Hulijeti M. (29) i šetao ulicom držeći je u ruci. Prolaznici su bili u potpunom šoku videvši ovu jezivu scenu, a policija je reagovala nakon što je primila poziv o mladiću koji šeta autoputom u predgrađu Kiroge sa ljudskom glavom. Osumnjičeni je uhapšen i priveden, a vlasti još uvek nisu iznele mogući motiv za ovo jezivo ubistvo, niti su naveli da li postoji neko drugi umešan u ovaj zločin, prenosi "Metro".

Iako je osumnjičeni priveden, vlasti još uvek tragaju za motivom ovog strašnog zločina. Kancelarija državnog tužioca identifikovala je Sebastijana M. i njegovu sestru kao brata i sestru, ali detalji koji bi mogli da rasvetle razloge ovog užasnog čina još uvek nisu javno objavljeni. Osumnjičeni će ostati u pritvoru tokom trajanja istrage, a javnost je u potpunom šoku zbog ovog užasnog događaja.

 

 

Meksiko se suočava sa ozbiljnim problemom femicida, odnosno ubistava žena kod kojih je pol žrtve ključni faktor u njihovoj smrti. Podaci vlade pokazuju da se u proseku svakog dana u zemlji ubije 10 žena ili devojčica od strane njihovih partnera ili članova porodice. Ovaj zastrašujući podatak podstakao je talase protesta u poslednjih nekoliko godina, a aktivisti za ljudska prava zahtevaju temeljnije policijske istrage, više krivičnih gonjenja i strože kazne kako bi se zaustavilo nasilje nad ženama.

 

 

Ovaj jezivi zločin u Kirogi još jednom je skrenuo pažnju javnosti na ozbiljan problem femicida u Meksiku, te postavlja pitanje o efikasnosti mera koje su preduzete kako bi se zaštitile žene od nasilja u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading