DONALD TRAMP JE SAMO MELANIJINOJ MAJCI OVO GOVORIO! Ko je bila Amalija Knavs koja je umrla u 78. godini života?

Autor:

Svet

10.01.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Melanije Tramp Amalija Knavs preminula je u 78. godini života. Prethodno je čak i bivši američki predsednik Donald Tramp javno otkrio da je njeno zdravlje jako narušeno.

DONALD TRAMP JE SAMO MELANIJINOJ MAJCI OVO GOVORIO! Ko je bila Amalija Knavs koja je umrla u 78. godini života?

Foto: Tanjug/AP

Melanija Tramp prolazi kroz najteži period budući da joj je majka Amalija Knavs preminula nakon što je dugo bila bolesna.

Melanija je upravo zbog toga i Božić provela s njom znajući da neće dugo živeti. 

Melanija Tramp je majku opisala kao snažnu ženu, gracioznu, toplu i dostojanstvenu koja je u potpunosti bila posvećena svom mužu, ćerkama i unuku.

Od Amalije Knavs oprostio se i Donald Tramp koji je poručio da je njegova tašta bila sjajna i prelepa, izvanredna žena kao i da nema reči kojima bi se opisalo koliko će nedostajati porodici.

Izvori bliski Donaldu Trampu u više navrata su isticali da verovatno ne postoji ženska osoba, pored Melanije, koju je Donald Tramp u životu više poštovao od Amalije Knavs.

Tramp je više puta gospođi Knavs govorio da je poštuje više od bilo koga na svetu i da joj je neizmerno zahvalan što je rodila Melaniju i vaspitala je da bude jaka i poštena žena.

Zbog toga mu je bio neizmerno važno da je lično pita pušta li svoju ćerku da mu bude supruga.

Majka Melanije Tramp Amalija Knavs rođena je u selu Raka, radila je u fabrici "Jutranjka" kao krojačica dečje odeće, dok je njen suprug Viktor vodio salon za prodaju automobila i motora, a bio je i politički aktivan kao član Saveza komunista. Bračni par Knavs je pored Melanije Tramp dobio i ćerku Ines.

Republika

Foto: Profiemedia

Amalija Knavs sa suprugom Viktorom

Kada su se u leto 2017. Melanija Tramp i njen sin Baron preselili iz Tramp kule u Njujorku u Belu kuću u Vašingtonu, roditelji bivše prve dame Amalija i tri godine stariji Viktor ispratili su ih na put.

Od tada su postali poznata lica u glavnom gradu pa su se često putovali uz bivšeg predsednika i svoju ćerku.

Bračni par Knavs dobio je američko državljanstvo u avgustu 2018. Položili su zakletvu nakon što su se pojavili u saveznoj imigracionoj kancelariji u Njujorku, prenosi Žena.rs.

Pre toga su Melanijini roditelji godinama živeli u Americi sa zelenim kartama. Melanija Tramp bila je izložena brojnim kritikama dok je obavljala funkciju prve dame, ali su je roditelji zdušno podržavali.

Amalija i Viktor sedili su odmah iza bivšeg predsednika i potpredsednika Amerike dok je Melanija držala govor na Nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke u Vrtu ruža u Beloj kući.

"Moji roditelji su naporno radili kako bi osigurali da naša porodica ne samo da može da živi i napreduje u Americi, nego i da doprinese naciji koja dopušta ljudima da dođu sa snom i ostvare ga. Želim da iskoristim trenutak da zahvalim svojoj majci i ocu za sve što su učinili za našu porodicu. Zahvaljujući vama stojim ovde danas", rekla je Melanija.

Insajder je nedavno za Page six izjavio da je supruga Donalda Trampa izuzetno vezana za svoje roditelje.

Amalija i Viktor Knavs neretko su putovali sa bivšim predsedničkim parom Amerike, stekao se utisak da je Doanld Tramp veoma uviđajan prema taštu i tasti kao i da ih veoma poštuje što je pokazivao u javnosti.

"Politico" je roditelje Melanije Tramp opisao kao "hiperinvolvirane" u život unuka Barona Trampa.

Baron je bio veoma blizak sa Amalijom, kao i sa dekom Viktorom sa kojima je razgovarao na slovenačkom jeziku.

"Politico" je takođe pisao 2017. da će Melanijini roditelji "postati poznatije osobe u Beloj kući" , slično se desilo i sa majkom Mišel Obame Marijan Robinson kad se uselila u predsedničku vilu.

Roditeji Melanije Tramp bili su redovni gosti na porodičnim okupljanjima odnosno na službenim događajima dok je Tramp bio na čelu Amerike.

Amalija Knavs i njen suprug sačuvali su kuću u Sevnici i u ovaj grad u Sloveniji odlazili dva do tri puta godišnje.

Iako su pojedini izvori tvrdili da je Viktor bio član Komunističke partije Sevnica, portparol Trampove kampanje Houp Hiks izjavila je za New York Times da Knavs nikada nije bio "aktivan član" stranke.

Prikupljao je kolekciju Mercedesovih limuzina i "željenog" Maseratija, a GQ je Amaliju opisao kao "uvek besprekorno odevenu ženu sa savršenom frizurom" ističući da je takav imidž imala i u teška vremena pod komunističkom vlašću.

Melanija je o modi učila dok se bavila manekenstvom, ali i od majke Amalije.

To se može reći i za njenu godinu dana stariju sestru Ines sa kojom je boravila u evropskim prestonicama mode - obe su maštala o manekenskim odnosno dizajnerskim karijerama.

Melaniji se ostvario san, Ines nije, ali se danas bavi umetnošću u Njujorku i gospođa Tramp se više puta pohvalila njenim umetničim instalacijama.

Zanimljiv detalj o odrastanju sestara Tramp jeste da nikada nisu nosile odeću iz prodavnice dok su bile mame s obzirom na to da je njihova majka bila vešta krojačica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Tramp je 2002. boravio u Sloveniji gde je upoznao buduću taštu i tasta. Kako prenosi New Yorker, on je sa suprugom Boingom 727 sletio u Ljubljanu u 20 sati. Bili su na večeri sa njenim roditeljima Grand hotelu Toplice na Bledu, gde su jeli eskalop od luka sa prženim krompirom i šumskim borovnicama, a Melanija je pomogla oko sporazumevanja. Na odlasku je Tramp navodno pitao Viktora: "Je li ovo mesto na prodaju?".

Tramp je kasnije tražio blagoslov od Amalije i Viktora kako bi se oženio Melanijom. Bračni par Knavs je prvi put otputovao u Ameriku u februaru 2004. Godinu dana kasnije njihova ćerka se udala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading