POČEO NOVI RAT! Potpuni haos u Ekvadoru, KRIMINALCI UBIJAJU I VEŠAJU POLICAJCE, sukob zatvorenika i čuvara, KRVOPROLIĆE NA SVE STRANE! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.01.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kriminalne grupe i karteli širom Ekvadora otpočeli su u noći između utorka i srede po ovdašnjem vremenu potpuni rat sa policijom te zemlje

POČEO NOVI RAT! Potpuni haos u Ekvadoru, KRIMINALCI UBIJAJU I VEŠAJU POLICAJCE, sukob zatvorenika i čuvara, KRVOPROLIĆE NA SVE STRANE! (VIDEO)

Foto: x/popular front

Kriminalci su otvorili ratni front sa državom jučerašnjim upadom u studio državne televizije, a potom je krenuo čitav niz koordinisanih napada na policiju širom zemlje.

Nakon upada kriminalaca u televiziju, policija je uspela da uhapsi kriminalce i zaplenila je najmanje četiri komada vatrenog oružja.

Pronađene su dve granate i "eksplozivni materijal", a 13 osoba je uhapšeno, saopštio je Cezar Zapata, glavni komandant nacionalne policije.

 

 

"Počinioci će biti izvedeni pred lice pravde zbog svojih terorističkih dela", dodao je Zapata.

Ova reakcija policije i hapšenje zloglasnih članova kartela očito je samo dodatno inspirisalo kriminalce da širom zemlje otvore front sa državom.

U više gradova Ekvadora noćas su napadnuti i ubijani policajci, a detonirano je nekoliko bombi. U jednom zatvoru, zatvorenici su oteli na desetine čuvara čija je sudbina u ovom momentu nepoznata.

 

 

Gotovo 40 drugih zatvorenika, uključujući još jednog osuđenog narkobosa, pobeglo je iz drugog zatvora u gradu Riobambi u ranim jutarnjim satima.

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko snimaka na kojima pripadnici kartela ubijaju zatvorske čuvare, streljanjem i vešanjem.

Osam ljudi je ubijeno, a troje je ranjeno u napadima povezanima s kriminalnim skupinama u Gvajakilu, dok su dvojicu policajaca ubili "naoružani kriminalci" u obližnjem gradu Nobolu, saopštila je policija.

 

 

Sedam policajaca je oteto, a video koji kruži društvenim mrežama prikazuje trojicu otetih policajaca kako sede na zemlji s uperenim pištoljem u njih, dok je jedan prisiljen da čita izjavu upućenu predsedniku Danijelu Noboi

"Najavili ste rat, dobićete rat. Proglasili ste vanredno stanje. Proglašavamo policiju, civile i vojnike ratnim plenom", čitao je zarobljeni policajac.

U glavnom gradu Kitu policija je pronašla spaljeno vozilo s tragovima plinskih boca unutra.

 

 

Na društvenim mrežama javljeno je da su građani čuli snažnu eksploziju u tom području. Policija je takođe rekla da je primila izveštaje o eksploziji na pešačkom mostu izvan Kita.

 

U trenutku kada su hiljade vojnika i policajaca tražile Adolfa Masijasa, osuđenog vođu moćne bande Los Čoneros, koji je u nedelju nestao iz strogo čuvanog zatvora, izbio je haos unutar i izvan zatvora.

Sada i u celoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading