POGLEDAJTE JEZIVE SNIMKE UPADA TERORISTA NA TELEVIZIJU! Oteli voditelje u PROGRAMU UŽIVO, država na kolenima (VIDEO)

Autor:

Svet

09.01.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos u Ekvadoru: Naoružani napadi i bekstvo vođe bande

POGLEDAJTE JEZIVE SNIMKE UPADA TERORISTA NA TELEVIZIJU! Oteli voditelje u PROGRAMU UŽIVO, država na kolenima (VIDEO)

Foto: društvena mreža x


Grupa naoružanih ljudi izazvala je haos u Ekvadoru upadom u uživo program televizijskog kanala TC u lučkom gradu Gvajakilu. Maskirani muškarci su pretili bombama, dok su u pozadini odzvanjali zvuci slični pucnjavi. Ovi napadi su samo deo niza incidenata koji su potresli zemlju, uključujući eksplozije i otmicu nekoliko policajaca.

 

 


Bekstvo vođe bande iz zatvora

Zemlja je bila u vanrednom stanju nakon bekstva moćnog vođe bande Los Čoneros, Adolfa Masijasa, iz zatvora niske bezbednosti. Iako su vlasti uhapsile dve osobe zbog posedovanja eksploziva i povezale ih sa napadima, još uvek nije jasno ko stoji iza ovih incidenata.

 

 

 

 

Vlada nije iznela detalje o ukupnom broju napada, ali lokalni mediji su izvestili o više slučajeva paljenja vozila i eksplozija, uključujući i detonaciju eksplozivne naprave ispred kuće predsednika suda u Kitu.

 

 


Nacionalno vanredno stanje

Predsednik Danijel Noboa proglasio je nacionalno vanredno stanje na 60 dana, omogućavajući vlastima da suspenduju prava i mobilizuju vojsku, dok je takođe uveden policijski čas od 23 sata do pet ujutru. Noboa je istakao da će njegova vlada odlučno delovati kako bi vratila mir svim Ekvadorcima i suprotstavila se kriminalu.

Los Čoneros i veza sa meksičkim kartelom Sinaloa

Los Čoneros, čija se veza sa meksičkim kartelom Sinaloa pominje, jedna je od bandi koje su odgovorne za porast nasilja u Ekvadoru. Stručnjaci i vlasti su svesni činjenice da članovi bandi praktično vladaju unutar zatvora, a Masijas je uspeo da nastavi kontrolu svoje grupe čak i iz pritvorskog objekta.

Ovi događaji dodatno su produbili krizu u Ekvadoru, istovremeno izazivajući strah i zabrinutost među građanima. Vlasti su suočene sa izazovom da stabilizuju situaciju i sprovedu istragu kako bi identifikovale odgovorne za ovaj talas nasilja i kriminala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading