HOROR NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI! Voditelji emisije uzeti kao taoce uživo! Vođa narko kartela pobegao iz zatvora, vanredno stanje proglašeno!

Autor:

Svet

09.01.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na nacionalnu televiziju u Ekvadoru

HOROR NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI! Voditelji emisije uzeti kao taoce uživo! Vođa narko kartela pobegao iz zatvora, vanredno stanje proglašeno!

Foto: printskrin


U nedelju uveče, tokom popularne emisije na nacionalnoj televiziji Ekvadora, TC Television, dogodio se šokantan incident kada je naoružani napadač upao u studio i uzeo voditelje kao taoce. Prema izveštaju El Universo, odjeknuli su pucnji, a otmičari su nosili marame i kapuljače dok su naterali zaposlene da legnu na pod. Prenos uživo je bio prekinut, ali se moglo čuti kako neko u direktnom prenosu viče "nema policije".



**Serijsko bekstvo vođe narko kartela**

Ovaj incident se dogodio nakon serije eksplozija i kidnapovanja najmanje sedam policajaca, kao i dan nakon proglašenja vanrednog stanja od strane predsednika Danijela Noboe. Zanimljivo je da je jedan od najozloglašenijih vođa narko kartela u zemlji, čiji je zatvorski staž bio obeležen bekstvima, ponovo pobegao iz zatvora. Vođa grupe Los Čoneros, koji je služio 34-godišnju kaznu zbog trgovine narkoticima i ubistva, nestao je iz ekvadorskog zatvora u kojem je bio od 2011. godine. Tužioci su odmah podigli optužnicu protiv dvojice čuvara zbog sumnje da su učestvovali u ovom bekstvu.

**Reakcija vlasti na vanredno stanje**

Nakon ovih događaja, predsednik Danijel Noboa proglasio je vanredno stanje na 60 dana, obećavajući da će se suočiti sa kriminalom u zatvorima kako bi "obezbedio mir svim Ekvadorcima". Vanredno stanje će omogućiti vlastima da suspenduju prava građana i pošalju vojsku u zatvore.

Ovo su samo neki od događaja koji su potresli Ekvador, a njihove posledice će sigurno imati dubok uticaj na društvo i politiku te zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading