OVO SE ZOVE POSKUPLJENJE: Ministar najavio da će od 1. februara cena benzina porasti za više od 400 ODSTO! NAROD U NEVERICI

Autor:

Svet

09.01.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani su i do ovog najavljenog poskupljenja muku mučili sa gorivom i ostalim potrepštinama, a kako će sad sve ovo podneti, ostaje da se vidi

OVO SE ZOVE POSKUPLJENJE: Ministar najavio da će od 1. februara cena benzina porasti za više od 400 ODSTO! NAROD U NEVERICI

Foto: pixabay.com

Cene benzina na Kubi će od 1. februara porasti za više od 400 odsto, izjavio je kubanski ministar finansija i cena Vladimir Regueiro na državnoj televiziji te zemlje.

U zavisnosti od kvaliteta, cena će porasti sa 25 kubanskih pezosa (0,2 dolara) po litru na 132 pezosa (1,1 dolar) i sa 30 pezosa (0,24 dolara) na 156 pezosa (1,25 dolara).

Cene u dolarima ne izražavaju zvanični, već realni kurs na crnom tržištu Kube.

Pored toga, Kuba će ubuduće prodavati strancima benzin isključivo za dolare, prenosi Rojters.

Kubanci se već četiri godine suočavaju sa sve većom nestašicom hrane, lekova, goriva, struje i robe široke potrošnje, a vlada ove karipske zemlje želi da novim merama poboljša ekonomsku situaciju.

Ministar ekonomije Alehandro Gil rekao je da zemlja više ne može da prodaje gorivo po subvencionisanim cenama, ističući da je „najjeftinije na svetu“.

Profesor ekonomije Omar Everleni Perez rekao je agenciji AFP da je benzin na Kubi možda jeftin prema globalnim standardima, ali u poređenju sa platama u zemlji je "veoma skup".

U zemlji u kojoj malo ljudi poseduje vozila, porast cene benzina još više udaljava nade u mogućnost kupovine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading