ČUDO NEVIĐENO: Spasioci iz ruševina posle TRI DANA izvukli baku! Kada ih je ugledala, postavila im je NAJNEVEROVATNIJE PITANJE

Autor:

Svet

04.01.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci nisu mogli da shvate kako je žena opstala puna 72 sata bez vode i hrane

ČUDO NEVIĐENO: Spasioci iz ruševina posle TRI DANA izvukli baku! Kada ih je ugledala, postavila im je NAJNEVEROVATNIJE PITANJE

Foto: TWITTER/ANIMO222222

Spasioci sa poluostrva Noto u Japanu uspeli su da posle čitava 72 sata ispod ruševina izvuku osamdesetogodišnju staricu.

Nesrećna žena nije isprva znala gde se nalazi, pa je, prema pisanju japanskih medija, spasioce prvo upitala šta se to dogodilo da je bila zatočena?

Klizišta i blokirani, raspali putevi glavni su problemi s kojima se trenutno suočavaju Japanci u pokušaju povratka u normalne živote.

Najteže je pogođeno područje poluostrva Noto, gde u gradu Oja oko 300 ljudi čeka pomoć u školskoj zgradi.

U međuvremenu, hiljade vojnika, vatrogasaca i policajaca nastavljaju da traže preživele među ruševinama srušenih stambenih zgrada i drugih zgrada.

Strahuju i da bi pod ruševinama u obalnom gradu Vađima moglo da bude mnogo više ljudi.

Premijer Fumio Kišida pozvao je na intenzivne napore da se spasi što više života jer je i on svestan nepisanog pravila da su prva 72 sata najkritičnija jer tada postoji najveća šansa da se pronađu nestali.

Vlasti su danas objavile i popis najmanje 51 osobe nestale nakon zemljotresa, a za njima se još traga.

Prema poslednjim podacima, od zemljotresa u ponedeljak poginulo je 78 ljudi, a najmanje 330 ih je povređeno.

Oko 29.000 domaćinstava u prefekturi Išikava, duž obale Japanskog mora, ostalo je bez struje, a više od 110.000 domova u tom području je bez vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading