MASAKR NEMA VEZE SA IZRAELOM! Evo KO JE ZAISTA odgovoran za teroristički napad u Iranu

Autor:

Svet

04.01.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi svetski mediji dovodili su u vezu teroristički napad u Kermanu sa tinjajućim sukobom Izraela i Irana

MASAKR NEMA VEZE SA IZRAELOM! Evo KO JE ZAISTA odgovoran za teroristički napad u Iranu

Foto: x/osint-jihadi monitor

Organizacija ISIS preuzela je odgovornost za teroristički napad koji se juče dogodio u Iranu.

Najmanje 84 osobe su poginule u sredu kada su dve bombe eksplodirale tokom obeležavanja godišnjice smrti iranskog generala Kasema Solejmanija, koji je ubijen 3. januara 2020. godine u napadu američke bespilotne letelice u iračkoj prestonici Bagdadu.

Društvene mreže preplavili su uznemirujući snimci sa lica mesta. Na većini njih videla su se mrtva tela Iranaca kao i ranjeni koje su sugrađani nosili kako bi im spasavali živote.

Predsednik Irana osudio je podmukli i nehumani zločin, dok je vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnej obećao da će se Iran osvetiti za žrtve dve eksplozije u Kermanu.

Pomoćnik iranskog predsednika, Mohamed Džamšidi, okrivio je Izrael i Sjedinjene Američke Države za ovu tragediju, dok je Stejt department odbacio bilo kakvu umešanost ove dve zemlje.

Incident je dodatno produbio strahove od širenja sukoba u regionu, naročito dok Izrael nastavlja vojni obračun protiv Hamasa u Pojasu Gaze, a pobunjenici Huti iz Jemena, saveznici Irana, izvode napade na komercijalne brodove u Crvenom moru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading