KLINTON HARAO "PEDOFILSKIM RAJEM", POSEBNO JE BIO OPČINJEN OVIM GODIŠTEM! Zajedno sa Hilari bio redovan gost DEVIJANTNOG EPSTAJNA - sa ovim čovekom je IMAO BLIZAK ODNOS!

Autor: Sanja Bojanović

Svet

04.01.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gislejn Maksvel je krajem 2021. osuđena za regrutovanje i doterivanje maloletnih devojčica koje je Epstajn zlostavljao između 1994. i 2004. godine.

KLINTON HARAO "PEDOFILSKIM RAJEM", POSEBNO JE BIO OPČINJEN OVIM GODIŠTEM! Zajedno sa Hilari bio redovan gost DEVIJANTNOG EPSTAJNA - sa ovim čovekom je IMAO BLIZAK ODNOS!

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

U poslednjem obrtu događaja, četrdeset sudskih dokumenata, obuhvatajući informacije o ličnostima povezanim sa slučajem preminulog pedofila Džefrija Epstajna, su sada dostupni javnosti. Ovi dokumenti, koji uključuju i imena bivših američkih predsednika Donalda Trampa i Bila Klintona, objavljeni su u skladu sa nalogom federalne sudije Menhetna, Lorete Preske.

U vezi sa Bila Klintona, njegovo ime se pojavljuje preko 50 puta u dokumentima pod pseudonimom "John Doe 36" (NN 36). Izgleda da su mnoge reference na Klintona iz ranih pokušaja Virdžinije Đufre, koje nisu očekivane da ga povezuju sa nezakonitim aktivnostima, proizašle iz nastojanja da ga pridobije kao svedoka protiv Džefrija Epstajna i Gislejn Maksvel, njegove bivše ljubavnice.

Prema informacijama objavljenim u sredu, bivši predsednik Bil Klinton je navodno pokazivao sklonosti prema mladim devojkama i održavao bliske lične veze sa Epstajnom. Izjava Džoane Sjoberg, koja je tužila Epstajna, tvrdi da joj je Epstajn rekao da je Klinton izjavio da voli mlađe devojke. Ovo otkriće je naišlo na potvrdu tokom ispitivanja, gde je Sjobergova potvrdila da je znala za Klintonovu povezanost sa Epstajnom.

Foto: Profimedia, Printscreen

Bivši predsednik SAD nije optužen ni za šta neprilično u vezi sa Epstajnom, a njegova portparolka je naglasila da su Klinton i Epstajn poslednji put imali kontakt pre 20 godina.

U dokumentima objavljenim tokom tužbe Virdžinije Đufre protiv Gislejn Maksvel, Sjobergova takođe opravdava pozivanje Bila Klintona zbog onoga što se opisuje kao "bliski lični odnos" sa Epstajnom.

Dok neka imena ostaju pod pečatom, uključujući maloletne žrtve koje nikada nisu javno progovorile o slučaju, te i osobe koje su pogrešno identifikovane kao navodni počinioci, najmanje jedna osoba je zatražila da ostane anonimna, tvrdeći da bi objavljivanje njenog imena moglo dovesti do opasnosti.

Podsetimo, naredba o otvaranju dokumenata je došla kao deo tužbe iz 2015. između Virdžinije Đufre i Epstajnove bivše ljubavnice i saučesnice Gislejn Maksvel. Slučaj je rešen 2017. godine, ali je sudija na ročištima 2021. i 2022. naznačila da imena neće ostati zapečaćena na neodređeno vreme. Đufre je tvrdila da su je Epstajn i Maksvelova prodali kada je imala 17 godina. Ona je sada u svojim 30-im godinama.

Foto: Tanjug/AP

Mark Randaza, advokat koji se borio da se dokumenti otpečate, rekao je da bi dokumenti mogli da odgovore na mnoga dugotrajna pitanja o Epstajnovim groznim poslovima.

- Ko je bio umešan i kako su se izvukli, i koliko daleko to dopire do ljudi koji su zaista na vlasti, i zašto je to tako dugo držano u tajnosti? - upitao je Randaza.

Gislejn Maksvel je krajem 2021. osuđena za regrutovanje i doterivanje maloletnih devojčica koje je Epstajn zlostavljao između 1994. i 2004. godine.

Epstajn, koji je prethodno osuđen za seksualni prestupn na Floridi, umro je u Metropoliten popravnom centru u Njujorku dok je čekao federalno suđenje za seksualnu trgovinu 2019. godine. Njegova smrt je proglašena samoubistvom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading