KLINTON ORGIJAO NA OSTRVU ''GREHA''! Raskrinkavanje najveće pedofilske afere - evo koje mu je bilo KODNO IME!

Autor: ILIJA ĐUKIĆ

Vesti

03.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće obelodanjena imena 170 ljudi, među njima i bivšeg predsednika SAD, povezanih s Džefrijem Epstajnom

KLINTON ORGIJAO NA OSTRVU ''GREHA''! Raskrinkavanje najveće pedofilske afere - evo koje mu je bilo KODNO IME!

Foto: Profimedia, Printscreen

Imena više od 170 ljudi koji su povezani s osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom, među kojima je i bivši američki predsednik Bil Klinton (77), biće obelodanjena po nalogu suda.

- Federalni sudija Menhetna Loreta Preska juče je naložila da se otvori za javnost sudska dokumentacija koja je dugo bila zapečaćena u okviru tužbe koju je još 2015. podnela Virdžinija Roberts Gijuf protiv Epstajnove najbliže saradnice Žislen Maksvel - prenosi Njujork post.

ENDRU, TRAMP, GEJTS...

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bil Gejts

Klinton je u dokumentima označen kodnim imenom Džon Do 36 i pominje se više od 50 puta. Papiri dokazuju da je bivši predsednik SAD bio izuzetno blizak s Epstajnom i da je često posećivao njegovo privatno ostrvo Sent Džejms na Karibima, poznatije kao Ostrvo greha, leglo najgoreg razvrata rezervisano za pedofile. Taj termin upotrebio je i bivši Klintonov saradnik Dag Bend, dok je Virdžinija Roberts Gijuf otkrila je da je, kao tinejdžerka, na tom ostrvu viđala Klintona kako ide ruku podruku s dvema nepoznatim devojkama.

Ubijen da ne progovori?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džefri Epstajn

I Epstajnovo samoubistvo u zatvoru u avgustu 2019. u zatvoru na Menhetnu postalo je predmet teorija zavere. Naime, otkriveno je da su video-kamere koje pokrivaju njegovu ćeliju bile pokvarene i da su dva čuvara falsifikovala zapise u kojima se navodi da su pratili seksualnog prestupnika u noći njegove smrti.

Sumnjivi podatak da je on našao način da se obesi čaršavom u jednom od najstrože čuvanih zatvora u SAD dovela je do spekulacija da je reč o ubistvu, kao i da je Epstajn sve vreme radio kao špijun, kog su njegovi nalogodavci ućutkali kad je postalo jasno da se ovog puta ne može izvući na sudu.

Klinton je nekoliko puta demantovao da je ikada bio na tom ostrvu, ali Robertsova tvrdi da ima dokaze protiv njega.

- Bio je celo veče u društvu dve devojke. Bilova supruga Hilari Klinton nije bila na ostrvu s njim. To se dogodilo 2001. - rekla je Robertsova na sudu.

Kada je upitala Džefrija Epstajna šta Klinton radi na zloglasnom ostrvu, on je rekao da mu "duguje uslugu". Naime, on je bio blizak s Epstajnom još od 2002, a čak dva puta su zajedno leteli privatnim avionom lolita ekspres po Aziji i Africi. Društvo su im pravili glumci Kevin Spejsi i Kris Taker. Lolita je, podsetimo, naziv za maloletne devojčice koje postaju predmet požude starijih muškaraca, pa je aluzija sasvim jasna. Takođe, na jednoj slici koja se nalazi u spisima vidi se kako u tom avionu Klintona masira jedna od žrtava Džefrija Epstajna Šante Dejvis.

U dokumentima se pominju mnogi poznati političari, biznismeni i ličnosti iz sveta šou-biznisa. Jedno od najzvučnijih imena je britanski princ Endru, a naširoko se ranije pisalo o Epstajnovim vezama s bračnim parom Klinton, Donaldom Trampom, Bilom Gejtsom....

ŽRTVE OSTALE ANONIMNE

Kako je saopštio američki sud, oni koji se nalaze na listi imali su rok do 1. januara ove godine da ulože žalbu kako bi im se ime eventualno uklonilo s liste, ali se ne zna da li je neko od prozvanih to i uradio.

Epstajn, milioner i finansijer koji je bio u epicentru ogromne afere koja je tresla ceo svet, umro je u zatvoru 2019. U presudi na 50 strana, koju je donela sudija Loreta Preska, poziva se da se Epstajnove veze u potpunosti obelodane. To je najnoviji podnesak u slučaju koji je Virdžinija Đufre pokrenula protiv Maksvelove, Britanke koja služi 20-godišnju zatvorsku kaznu zbog zločina koje je počinila s Epstajnom, među kojima je i trgovina decom.

U svojoj odluci sudija Preska je napomenula da su mnoge osobe koje se navode u tužbi već javno identifikovane u medijima ili krivičnom procesu protiv Maksvelove. Neka od imena na listi ostaće zapečaćena, uključujući i ona koja pripadaju deci-žrtvama.

Bolesne žurke za moćne prijatelje

U međuvremenu, svoje ćutanje prekinule su mnoge žene koje su tvrdile da ih je Epstajn, još dok su bile maloletne, seksualno iskorišćavao, podvodio i angažovao da mu dovode još svojih drugarica. U medijima se često mogu pronaći nova otkrića o tome šta su on i njegova desna ruka i nekadašnja ljubavnica Žislen Maksvel radili na njegovom privatnom ostrvu na Devičanskim ostrvima, u raskošnoj sedmospratnici na Menhetnu i na imanju u Palm Biču, dok su organizovali žurke za svoje moćne prijatelje.

Epstajnova saradnica na Čelsinom venčanju

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hilari, Bil i Čelsi Klinton

U knjizi i dokumentarcu Netfliksa koji su se bavili zločinima Džefrija Epstajna otkrivene su mnogobrojne pikanterije iz života Klintona kome je krajem devedesetih bila ozbiljno narušena reputacija, pa su milionske donacije bile slamka spasa. Međutim, Epstajn je završio iza rešetaka zbog pedofilije, njegova zlodela su isplivala u javnosti, što je Klintona dovelo u nezavidan položaj.

Epstajn je bio jedan od prvih donatora u Klintonovim filantropskim poduhvatima. Njegova najbliža saradnica Žislen Maksvel čak je bila pozvana 2010. na venčanje Bilove ćerke Čelsi Klinton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading