DOSTA JE BILO! Nekadašnji kandidat za predsednika SAD BRUTALNO OTKAČIO Izraelce i pozvao Amerikance da učine "pravu stvar"!

Autor:

Svet

03.01.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osvrtu na američko-izraelske odnose Berni Sanders je rekao kako je rat u Pojasu Gaze podstaknut Hamasovim napadom, ali isto tako je naglasio kako je odgovor Izraela nesrazmeran, nemoralan i da predstavlja kršenje međunarodnog prava

DOSTA JE BILO! Nekadašnji kandidat za predsednika SAD BRUTALNO OTKAČIO Izraelce i pozvao Amerikance da učine "pravu stvar"!

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države ove godine očekuju predsednički izbori i s tim u vezi, mnogi bivši i sadašnji kandidati za prvog čoveka zemlje, upinju se da svojim uticajima dopru do biračkog tela oko najvažnijih političkih pitanja.

Kakvo je uplitanje SAD u rat u Izraelu. Nekadašnji kandidat za predsednika i američki senator Berni Sanders gotovo je povikao u obraćanju narodu da se prekine sa doturanjem bilo kakve pomoći Izraelcima.

„Dosta je bilo“, poručio je Sanders Kongresu koji mora da narednih nedelja odluči hoće li na bilo koji način više vojno pomagati Izrael u 2024. godini ili ne.

U osvrtu na američko-izraelske odnose Sanders je rekao kako je rat u Pojasu Gaze podstaknut Hamasovim napadom, ali isto tako je naglasio kako je odgovor Izraela nesrazmeran, nemoralan i da predstavlja kršenje međunarodnog prava.

"Dosta je bilo. Poreski obveznici Sjedinjenih Američkih Država više ne smeju biti saučesnici u uništavanju života nedužnih muškaraca, žena i dece u Gazi. Potrebno je učiniti pravu stvar", rekao je Sanders.

Takođe, Sanders je izneo i niz kritika na račun Benjamina Netanjahua.

"Dosta je bilo američkog finansiranja Netanjahuovog nemoralnog, brutalnog i krajnje neproporcionalnog rata protiv palestinskog naroda. Kongres mora da odbije svaki pokušaj da se odobri deset milijardi dolara bezuslovne vojne pomoći desničarskoj vladi Netanjahua", poručio je Sanders.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading