“IZMEĐU TRAMPA I HITLERA NEMA RAZLIKE”: Bajdenove pristalice objavile TRI SLIČNOSTI kandidata Republikanaca i najvećeg zločinca ikada, pa poslale brutalnu poruku svetu

Autor:

Svet

22.12.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grafika navodi tri citata 45. američkog predsednika pored izjava nacističkog vođe

“IZMEĐU TRAMPA I HITLERA NEMA RAZLIKE”: Bajdenove pristalice objavile TRI SLIČNOSTI kandidata Republikanaca i najvećeg zločinca ikada, pa poslale brutalnu poruku svetu

Foto: Shuttestock, Tanjug/AP

Pristalice aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena objavile su na društvenim mrežama grafiku na kojoj porede osnovne stavove njegovog verovatnog protivkandidata na predsedničkim izborima u 2024. Donalda Trampa i vođe nacističkog pokreta predratne Nemačke Adolfa Hitlera.

Grafika navodi tri citata 45. američkog predsednika pored izjava nacističkog vođe.

"Iskorenićemo političke protivnike koji žive kao štetočine unutar naše zemlje", glasi prvi Trampov citat, koji se potom povezuju s Hitlerovom izjavom da su "jevreji gamad i štetočine koje treba istrebiti".

 

 

"Imigranti truju krv naše zemlje", sledeća je Trampova izjava. Bajdenov tim to upoređuje s Hitlerovom tezom da će "kontaminacija krvi inferiornom rasom dovesti do pada Nemačke".

“Moji politički protivnici u našoj zemlji daleko su gori od diktatora u Rusiji i Severnoj Koreji", treća je Trampova izjava.

Bajdenovi ljudi povlače paralelu s Hitlerovom porukom:

"Svi moramo prepoznati većeg unutrašnjeg neprijatelja u Nemačkoj."

Kako piše Politiko, a prenosi Index, upoređivanje političkog protivnika s Hitlerom nekada je bilo gotovo zabranjeno u političkim kampanjama.

Međutim, to je postala rutina za Bajdenovu kampanju, koja se pokušava opravdati time da je i deo istoričara rekao da postoje sličnosti između Trampove i retorike fašističkih vođa.

Na to se oglasio I Tramp, koji je ismejao ta upoređivanja.

Na skupu u utorak ponovio je da imigranti "uništavaju krv zemlje" i dodao da "nikada nije čitao Majn Kampf", Hitlerov manifest.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading