TRAMP IMA VEĆU PODRŠKU OD BAJDENA! Predvodi u sedam ključnih zemalja!

Autor:

Svet

14.12.2023

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije ankete pokazale su da Donald Tramp ima prednost u odnosu na Džo Bajdena.

TRAMP IMA VEĆU PODRŠKU OD BAJDENA! Predvodi u sedam ključnih zemalja!

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald  Tramp prema novoj anketi birača u sedam saveznih država, samo nekoliko nedelja pre početka poslaničke grupe i prvenstvene sezone, vodi protiv sadašnjeg predsednika Džo Bajdena.

Anketa koju su u četvrtak objavili Morning Consult i Bloomberg News pokazuje da Tramp vodi u Severnoj Karolini za 11 procentnih poena, Džordžiji za 7 poena, Viskonsinu za 6 poena, Nevadi za 5 poena, Mičigenu za 4 poena, Arizoni za 3 poena i Pensilvaniji za 1 bod.

Takođe, anketa je pokazala da je Bajden izgubio prednost od jednog poena u odnosu na bivšeg predsednika u Mičigenu od istraživanja sprovedenog prošlog meseca.


Ispitanicima je data opcija za Bajdena, Trampa i kandidata treće strane Roberta F. Kenedija mlađeg, Kornela Vesta i Džil Stajn.

Kenedi je uspeo da ugrabi otprilike 1 od 10 glasača u sedam sving država. G. Vest je dobio 1%-2% birača, a Stein je dobila podršku od 1%-3%. Još 1%-3% podržalo je kandidata koji nije na glasačkom listiću.

Kada su tri kandidata trećih strana uklonjena, Tramp je nastavio da drži vođstvo u svim državama, ali su anketari rekli da bi trka u Džordžiji bila u granicama greške od 6 procentnih poena.

Bivši predsednik Tramp dobija i veće poverenje privrede. Što se tiče zdravstvene zaštite, Bajden dobija veću podršku od Trampa u pet saveznih država — Arizoni, Mičigenu, Nevadi, Pensilvaniji i Viskonsinu. Gospodin Tramp po tom pitanju pobeđuje Gruziju i Severnu Karolinu.

Anketa je sprovedena od 27. novembra do 6. decembra u sedam sving država. Ima marginu greške od plus ili minus 3 procentna poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading