JEZIVO! Putinova vojska slučajno BOMBARDOVALA SOPSTVENO SELO dok se sukob sa Ukrajinom zaoštrava!

Autor:

Svet

02.01.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski avion slučajno bombardovao selo u Voronješkoj oblasti

JEZIVO! Putinova vojska slučajno BOMBARDOVALA SOPSTVENO SELO dok se sukob sa Ukrajinom zaoštrava!

Foto: Twitter-UAWeapons


U sklopu sveopšteg napada Kremlja na glavne gradove Ukrajine, ruski avion slučajno je bombardovao selo u Voronežkoj oblasti zemlje. Avion odgovoran za vatreni udar navodno je bio primoran da "hitno izbaci" bombe u utorak dok je leteo iznad ruskog sela Petropavlovka.

"Oko 9:00 časova 2. januara, dok je avion Ratnog vazduhoplovstva leteo iznad sela Petropavlovka u Voronežkoj oblasti, došlo je do hitnog izbacivanja avio-municije", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prema prevodu iz Moscow Times-a.

Petropavlovka je udaljena oko 150 kilometara istočno od rusko-ukrajinske granice.

"U toku je istraga okolnosti ovog incidenta. Komisija radi na licu mesta kako bi procenila prirodu štete i pružila pomoć u obnovi zgrada", saopštilo je Ministarstvo odbrane. Ministarstvo odbrane tvrdi da nije bilo žrtava usled ovog slučajnog bombardovanja, ali prema Moscow Times-u, najmanje šest zgrada je oštećeno.

Posledice bombardovanja i reakcija lokalnih vlasti

"Zadužio sam svoje kolege u vladi Voronežke oblasti da hitno reše pitanja koja se tiču isplate nadoknada i izgradnje novog stambenog prostora", rekao je guverner Voronežke oblasti Aleksandar Gusev. "Naša obaveza je da se niko ne zanemari."

Rusija nastavlja bombardovanje

Rusija nastavlja bombardovanje dva najveća grada Ukrajine hipersoničnim balističkim raketama kako se sukob približava kraju druge godine.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je četvoro civila poginulo u napadima na glavne gradove Kijev i Harkiv, dok je 92 osobe povređeno. Rusija je u petak izvela najveći raketni napad na Ukrajinu od početka rata, ubivši oko 41 civila, a od tada se nastavlja intenzivan napad.

"Još jedan napad ruskih varvara. Skoro stotinu raketa različitih tipova. Najmanje 70 raketa oboreno je. Skoro 60 njih presretnuto je na području Kijeva. Takođe su zabeleženi snažni udari na Harkiv", rekao je Zelenski ukrajinskoj javnosti u utorak.

"Sada se radi na otklanjanju posledica. Patriot, IRIS-T i NASAMS - svaki od ovih sistema već je spasao stotine života. Rusija će biti odgovorna za svaki izgubljeni život. Slava Ukrajini!"

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading