MILIONERKA I SIN (20) POGINULI TOKOM ZIMOVANJA: Jeziva nesreća na planini, gorski spasioci pronašli tela (FOTO)

Autor:

Svet

02.01.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga je otkrila da je nivo upozorenja za lavinu bio dva od pet u trenutku nesreće.

MILIONERKA I SIN (20) POGINULI TOKOM ZIMOVANJA: Jeziva nesreća na planini, gorski spasioci pronašli tela (FOTO)

Foto: Facebook

Britanka Kejt Voks (54) i njen sin Arči (22) nastradali su u lavini van staza kod Šamonija u francuskim Alpima. Njihova tela pronašli su gorski spasioci nakon što su zatrpani lavinom. Ova porodica, inače direktori porodične firme za nekretnine vredne više od milijardu evra sa sedištem u Mančesteru, skijala je sa još troje članova porodice i instruktorom skijanja kada se dogodila tragedija. Francuski tužioci pokrenuli su istragu o ubistvu iz nehata.

Kejt Voks, koja je bila poznata po svom filantropskom radu, bila je jedan od direktora porodične firme za nekretnine. Njena smrt ostavlja veliku prazninu u poslovnom i humanitarnom svetu. Ova tragična smrt posebno je potresna s obzirom na to da je Voks bila poznata po svojoj velikodušnosti i aktivnom učešću u raznim humanitarnim projektima, navodi Dejli mejl.

Istraga je otkrila da je nivo upozorenja za lavinu bio dva od pet u trenutku nesreće. Grupa je skijala van staze sa lokalnim instruktorom i porodičnim prijateljem kada su ih zadesile strašne okolnosti. Iako su ostali članovi porodice i vodič uspeli da se sklone s puta, Kejt i Arči nisu imali istu sreću. Njihova tela pronađena su nakon petočasovne operacije spašavanja koja je uključivala 20 spasilaca sa dva helikoptera i dve ekipe pasa.

Ova porodična tragedija ostavlja dubok trag i podseća nas na nepredvidivost prirode i krhkost ljudskog života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading