NIKAD BRUTALNIJI NAPAD IZRAELA U GAZI: Ubijeno najmanje 78 ljudi, vernici na božićno jutro PLAKALI OD TUGE! Papa Franja poslao jaku poruku Tel Avivu

Autor:

Svet

25.12.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palestinsko sveštenstvo otkazalo je proslave u Betlehemu, palestinskom gradu na Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom u kojem hrišćanska tradicija kaže da je Isus rođen u štalici pre 2000 godina

NIKAD BRUTALNIJI NAPAD IZRAELA U GAZI: Ubijeno najmanje 78 ljudi, vernici na božićno jutro PLAKALI OD TUGE! Papa Franja poslao jaku poruku Tel Avivu

Foto: Profimedia

Izraelci su tokom noći i jutra granatirali “kao nikad pre” kako ističu tamošnji mediji Pojas Gaze.

Tom prilikom ubijeno je 78 ljudi, od toga više od polovine civila, saopštili su palestinski lekari.

Izraelci su ovog puta gađali oblast Al-Bureidža u centralnoj Gazi, ubivši mnogo žena i dece.

Palestinski Crveni polumesec objavio je snimke ranjenih stanovnika koje se prevozi u bolnice. Izraelski ratni avioni bombardovali su glavne puteve ometajući prolaz vozilima hitne pomoći. Doktori su rekli da je u izraelskom vazdušnom napadu na Han Junis u južnoj Gazi ubijeno osam Palestinaca.

Poglavar Rimokatoličke crkve Papa Franja poručio da je poruka mira Isusa Hrista preglasana "uzaludnom logikom rata" u samoj zemlji u kojoj je rođen.

Palestinsko sveštenstvo otkazalo je proslave u Betlehemu, palestinskom gradu na Zapadnoj obali pod izraelskom okupacijom u kojem hrišćanska tradicija kaže da je Isus rođen u štalici pre 2000 godina.

Palestinski hrišćani, plakajući od tuge, održali su božićno bdenje sa svećama u Betlehemu uz pesme i molitve za mir u Gazi, umesto uobičajenih slavlja.

Nije bilo velikog drvca, uobičajenog središta božićnih praznika u Betlehemu. Figurice jaslica u crkvama postavljene su među ruševine i bodljikavu žicu u znak solidarnosti s ljudima u Gazi.

Hamas poriče optužbe Izraela da deluje u gusto naseljenim područjima ili da koristi civile kao živi štit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading