UŽAS! ''PALI'' ZBOG PLANIRANJA NAPADA TOKOM BOŽIĆA? Akcija hapšenja u Austriji i Nemačkoj: Na meti im bile crkva u Beču i katedrala u nemačkom gradu!

Autor:

Svet

24.12.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska obaveštajna agencija uhapsila četiri osobe tokom Istrage o mogućem napadu islamista na crkvu u Beču i katedralu u Kelnu.

UŽAS! ''PALI'' ZBOG PLANIRANJA NAPADA TOKOM BOŽIĆA? Akcija hapšenja u Austriji i Nemačkoj: Na meti im bile crkva u Beču i katedrala u nemačkom gradu!

Foto: shutterstock

''Austrijska obaveštajna služba zadužena za unutrašnju bezbednost izvršila je hapšenje četiri osobe u okviru šire istrage o islamističkoj mreži'', saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije.

Hapšenja su sprovedena nakon ozbiljnih indicija mogućeg napada na crkvu u Beču i katedralu u nemačkom gradu Kelnu.

Uprava za državnu bezbednost i obaveštajne poslove pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije trenutno sprovodi ispitivanja nad osumnjičenima. Detalji istrage nisu dostupni javnosti u ovom trenutku, a navodi se da su informacije zadržane zbog kriminalističke taktike.

Nemački list Bild prethodno je izvestio o hapšenjima u Austriji, kao i o jednom u Nemačkoj. Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču izdalo je saopštenje naglašavajući napetu bezbednosnu situaciju kako u Austriji, tako i širom Evrope.

Kako bi se suzbila potencijalna pretnja, bezbednosne službe preduzele su mere opreza tokom božićnih praznika, uključujući pojačan nadzor i praćenje javnih prostora.

Policija u Beču i katedrala u Kelnu u Nemačkoj takođe su izdale saopštenja, naglašavajući neophodnost pojačanih mera bezbednosti u svetlu trenutnih dešavanja.

Ova hapšenja dodatno podsećaju na potrebu za stalnim oprezom i koordinacijom bezbednosnih agencija kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost u Evropi, prenosi portal Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading