HAMASU PAO MRAK NA OČI, BRUTALNA OSVETA ZA GAZU! U brzom napadu ubili KOMANDANTA izraelske vojske, a onda su učinili i ovo

Autor:

Svet

13.12.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci su saopštili da je ovo najveći gubitak ljudstva na frontu od početka sukoba 7. oktobra

HAMASU PAO MRAK NA OČI, BRUTALNA OSVETA ZA GAZU! U brzom napadu ubili KOMANDANTA izraelske vojske, a onda su učinili i ovo

Foto: Profimedia

Na području severne Gaze u ponedeljak je u iznenadnom napadu Hamasa ubijeno sedam izraelskih vojnika, uključujući komandanta bataljona, saopštila je u utorak izraelska vojska.

Među poginulima je i potpukovnik Tomer Grinberg, komandant 13. bataljona Golani brigade, navodi se u saopštenju.

Detalji događaja, koji označava jedan od najvećih gubitaka života za izraelske vojne snage tokom njihove ofanzive na palestinsku enklavu, nisu odmah objavljeni.

Još jedan vojnik poginuo je u odvojenom incidentu u Gazi u utorak, čime je broj poginulih izraelskih vojnika u Pojasu porastao na 112, saopštila je vojska, prenosi Klix.ba.

S druge strane, najmanje 18.412 osoba ubijeno je u Gazi tokom izraelskih napada od 7. oktobra, saopštilo je u utorak Ministarstvo zdravlja enklave koje vodi Hamas.

Napad Hamasa na Izrael došao je u svetlu silnih kritika svetskih zvaničnika na ofanzivu Izraela na Pojas Gaze tokom koje najviše stradaju žene i deca.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ponovo je kritikovao Izrael zbog poslednjih akcija u tom području.

Zbog toga je reagovao i šef Izraelske sigurnosne agencije Šin Bet Ronen Bar koji mu je uputio dugačko pismo.

Poručio je da je Izrael "odlučan da završi misiju u Pojasu Gaze" te da "svi oni koji teže da vide sigurniji svet treba da se suzdrže od mešanja ili od zaustavljanja" Izraela.

Napomenuo je da palestinska militantna grupa Hamas 17 godina vlada Gazom te da, kako je naveo, grubo ignoriše principe utvrđene Poveljom UN-a, kao i potrebe 2,2 miliona ljudi u Gazi.

Ukazao je da je Hamas te principe pogazio napadom na Izrael 7. oktobra te da je UN formiran kako se to ne bi dešavalo.

Ronen Bar uverava Gutereša da izraelska vojska u operaciji u Gazi "ne deluje smišljeno" protiv civila. Prema njegovim rečima, prisiljeni su na to da deluju u civilnom okruženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading