SKANDAL TRESE HRVATSKU! Policajci zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti: "Pazi da se ne ponovi 1941.!"

Autor:

Svet

13.12.2023

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorici interventnih policajaca preti zatvorska kazna zbog zlostavljanja kolege srpske nacionalnosti na radnom mestu, uključujući uvrede upućene njemu i njegovim roditeljima.

SKANDAL TRESE HRVATSKU! Policajci zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti: "Pazi da se ne ponovi 1941.!"

Foto: Shutterstock

Prema optužnici, četiri interventna policajca činili su to “na radnom mestu, tokom radnog vremena te obavljanja radnih zadataka, motivsani mržnjom prema osobama srpske nacionalnosti”, zlostavljali su kolegu.

Ponižavanje je trajalo nekoliko godina, pa je dovelo da se kod kolege oštećenika u međuvremenu razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostifikovanog poremećaja prilagodbe koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mestu interventnog policajca, navode tužitelji.

- Jel ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u du*e? Je li se jako dere dok se je*e? Je li voli ovako? - samo su neke od uvreda koje su stizale svakodnevno. Osim toga, vređali su mu i dedu koji je srpske nacionalnosti.

Jedan kolega mu je čak i otvoreno pretio:

- Da, koja si ti parohija? Pazi da ti ne bi bio pokopan u parohiju, dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941.! Znaš, ono NDH i tako to… - u istom su tonu vređali i njegovog dedu.

Zlostavljanog je policajca posebno pogodilo to što je jedan od njih bio komandir interventnog odeljenja, a drugi vođa interventne grupe, dakle na rukovodećim položajima, ali su i oni učestvovali u njegovu višegodišnjem zlostavljanju na radnom mestu, piše Danica.

Podsećamo i na skandal u tramvaju u Zagrebu gde su Deda Mraz i njeova pomoćnica pevali ustašku pesmu i uzvikivali "Za dom spremni".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

13.12.2023 14:01

Усташка крв затрована мржњом. Боже, видиш ли? Опет би радио "Србосјек", само чекају прилику. Јадан наш народ тамо. И моји исто.