UHAPŠENI NASTAVNICI, TRENERI, VOZAČI HITNE POMOĆI ZBOG PEDOFILIJE! Evo ko je sve pao u velikoj akciji policije u Francuskoj - NEKI I RANIJE OSUĐIVANI!

Autor:

Svet

10.12.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U koordinisanoj akciji francuske policije sprovedenoj širom zemlje uhapšeno je 80 osumnjičenih za pedofiliju, saopštila je francuska policija.

UHAPŠENI NASTAVNICI, TRENERI, VOZAČI HITNE POMOĆI ZBOG PEDOFILIJE! Evo ko je sve pao u velikoj akciji policije u Francuskoj - NEKI I RANIJE OSUĐIVANI!

Foto: Tanjug/AP

Među uhapšenima su prestupnici iz svih društvenih i profesionalnih grupa - dva nastavnika, sportski treneri, vozač hitne pomoći i nadzornik doma za decu sa invaliditetom, prenosi Figaro.

- Hapšenja su izvršena u 53 francuska departmana, uključujući dve prekomorske teritorije. Hapšenja nije bilo samo na Korzici. Uhapšeni su iz gotovo svih društvenih slojeva - potvrdio je policijski komesar Kventin Bevan, koordinator operacije i šef operativnog centra policijske jedinice Ofmin, oformljene ove jeseni za borbu protiv nasilja nad decom.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima su osobe starosti od 30 do preko 60 godina, od lokalnog izabranog zvaničnika do nezaposlenih, uključujući i visokoobrazovane osobe, inženjere, nastavnike, sportske trenere i druge.

- U zločinu nad decom ne postoji tipičan profil kriminalca, nalazimo sve društveno-profesionalne kategorije. Za ovu ogromnu operaciju, u nikad viđenom obimu u Francuskoj, policija je ciljala ljude koji su u redovnom kontaktu sa decom - rekao je Bevan.

Obuka je bila fokusirana na osumnjičene čija su zanimanja dovela u redovan kontakt sa decom, rekao je policijski komesar francuskoj novinskoj agenciji AFP.

Neki od navodnih uhapšenih prestupnika ranije su identifikovani zbog seksualnog napada, pedofilije ili korišćenja pedofilskog sadržaja.

Od uhapšenih, petnaestak je zadržano u istražnom zatvoru, a ostali su stavljeni pod sudski nadzor.

- Osamdeset je značajan broj, broj koji nikada ranije nije viđen - rekla je Linda Kebab, portparolka policijskog sindikata Unite SGP Police-Force Ouvriere, koja je istakla da Francuska izvodi velike operacije „tri ili četiri puta u toku godine” što rezultira po nekoliko desetina hapšenja istovremeno. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading