SKIDALA CRNU MAGIJU za 7.000 evra! Uhapšena devetnaestogodišnjakinja u Bačkoj Palanci!

Autor:

Hronika

09.12.2023

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedničkim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu i Novom Sadu uhapšena je K. N. (2004) iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo prevara u pokušaju.

SKIDALA CRNU MAGIJU za 7.000 evra! Uhapšena devetnaestogodišnjakinja u Bačkoj Palanci!

Foto: Shutterstock

Ona se sumnjiči da je napravila internet stranicu „otac Aleksej“ na kojoj je postavila fotografiju jednog vladike dovodeći u zabludu građane da je stranica njegova i da može da im reši probleme i skine magiju.  

Lažnim prikazivanjem činjenica u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, osumnjičena je pokušala da dovede u zabludu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Kruševca da joj preda novac od 1.000 do 7.000 evra, u zavisnosti od usluge koju traži.

Po nalogu tužioca, osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Ukoliko ima oštećenih građana, mogu da prijave policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

Podsećamo, ovo nije usmljevi slučaj prevare. U oktobru je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo sudu optužni predlog protiv J. R. (26) i J. S. (36) zbog sumnje da su izvršili prevaru u saizvršilaštvu.

Oni su u januaru 2022. godine, u GO Zemun, da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica, a potom i održavanjem u zabludi, naveli oštećenu da na štetu svoje imovine preda pokretne stvari i to dva zlatna lančića, jedan sa priveskom lika "Svetog Petra", drugi sa likom "Svetog Pavla", zlatnu burmu, više zlatnih prstenova, jedan verenički sa belim zlatom, drugi sa kamenčićima, dva para zlatnih minđuša, dva zlatna priveska oba sa likom "Majke Bogorodice" i jednu narukvicu nalik na zlato, ukupne vrednosti oko 240.000,00 dinara i iznos od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti.

To su učinili na taj način što je oštećena pozvala J.S. koji se predstavljao kao "Duhovnik Branimir", lažno prikazujući činjenicu da je vidovit, da joj može pomoći i skinuti crnu magiju sa njene porodice. Tako je oštećenu putem video poziva ubedio da je potrebno da joj se skine crna magija i da je neophodno da mu ona preda svoje zlato na 48 sati, a da će joj nakon toga on to vratiti.

Potom je u dva navrata na adresu oštećene došla i J.R. koja se predstavila drugim imenom, lažno prikazujući činjenicu da je saradnica duhovnika Branimira. Preuzela je od oštećene zlato i novac, navodeći da im je on potreban radi kupovine tkanine za skidanje crne magije.

Posle toga, prestali su da se javljaju na telefonske brojeve.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bumbar

09.12.2023 11:42

Kaznila bih obe strane! Ko veruje bilo kome u vezi skidanja magije gledanje budućmosti i treba da plati svoja verovanja!