OSUMNJIČENI DA SU OJADILI BUDŽET DRŽAVE ZA 400 MILIONA DINARA: Evo kako su se branili na saslušanju!

Autor:

Hronika

08.12.2023

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saslušanja tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak da svim osumnjičenima odredi pritvor. Osumnjičeni se terete za krivična dela pranje novca, poreska prevara i poreska utaja.

OSUMNJIČENI DA SU OJADILI BUDŽET DRŽAVE ZA 400 MILIONA DINARA: Evo kako su se branili na saslušanju!

Foto: MUP Srbijen

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušano 11 osumnjičenih za pranje novca u iznosu od skoro 400 miliona dinara, poreske prevare i poresku utaju kojima je oštećen budžet Republike Srbije oštećen za više od 122 miliona dinara.

Petoro osumnjičenih se na saslušanju branilo ćutanjem, dok su preostalih šestoro koji se sumnjiče za pranje novca izneli svoju odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak da svim osumnjičenima odredi pritvor.

Osumnjičeni se terete za krivična dela pranje novca, poreska prevara i poreska utaja.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeni su: I. V, V.V, S. V, S. V, D. J, L. Ć. i V. A, M. M. i M. M, M. R. i R.R.

S. V., S. V., D. J., M. R., M. M., i M. M. se sumnjiče da su kao odgovorna lica ili faktički odgovorna lica privrednih društava iz Beograda, Bačke Palanke i iz okoline Sremske Mitrovice, od 2019. do polovine 2023. godine, na osnovu lažnih računa o prometu robe i usluga koji nije izvršen, prenosili novac na račune privrednih društava I.V. i V.V. u iznosu od oko 396 miliona dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading