JEDAN SRBIN STUDIRA NA TOM UNIVERZITETU: Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se posle masakra u Pragu

Autor:

Svet

22.12.2023

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr se dogodio u popodnevnim časovima kada je David Kozak, bivši student tog fakulteta, nakon što je ubio svog oca, krenuo u krvavi pir po zgradi

JEDAN SRBIN STUDIRA NA TOM UNIVERZITETU: Ministarstvo spoljnih poslova oglasilo se posle masakra u Pragu

Foto: Michal CIZEK / AFP / Profimedia, twitter/printscreen/@musakayrak

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oglasilo se povodom nezapamćenog masakra koji se u četvrtak dogodio u češkoj prestonici kada je David Kozak (24) ubio 15 a ranio 30 ljudi.

Ambasada Srbije u Pragu za sada ne raspolaže informacijama da li među povređenima ili poginulima ima državljana Srbije, navodi se u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Telegrafu.

- U ovom trenutku, osoblje Ambasade je u kontaktu sa svim nadležnim organima od kojih su zatražene zvanične informacije na koje se čeka odgovor. Ambasada ne raspolaže tačnim brojem srpskih studenata u Pragu, osim što ima saznanja da je jedan srpski student na studijama, koji je došao preko Erazmusa i on je dobro - navode u Ministarstvu spoljnih poslova.

Masakr se dogodio u popodnevnim časovima kada je David Kozak, bivši student tog fakulteta, nakon što je ubio svog oca, krenuo u krvavi pir po zgradi.

Punih sat vremena policija nije uspevala da ga locira i priđe mu, a kada se to dogodilo, on je izvršio samoubistvo.

Policija je za sada identifikovala 11 od 15 žrtava masakra. Pacijenti su upucani u glavu, grudi ili udove, a neki su morali na operaciju.

Češki mediji pišu da su ljudi donirali 2,5 miliona kruna za pomoć porodicama nastradalih u masakru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading