JEDANAESTORO NASTRADALO, NAJMANJE 24 POVREĐENO! Epilog jezivog masakra u Pragu! UBICA SE UPUCAO PA PAO SA TERASE!

Autor:

Svet

21.12.2023

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno se je pre toga pucao u glavu. , rekao je o napadaču gradonačelnik Praga.

JEDANAESTORO NASTRADALO, NAJMANJE 24 POVREĐENO! Epilog jezivog masakra u Pragu! UBICA SE UPUCAO PA PAO SA TERASE!

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Prema prvim informacijama 11 osoba, uključujući i masovnog ubicu, nastradali su na licu mestu u pucnjavi u Pragu, dok je najmanje 24 ranjenih.

 

- Zasad je potvrđeno 11 mrtvih uključujući i napadača. Devet osoba je teško ranjeno, 5-6 ih je zadobilo srednje teške povrede, a do 10 osoba je lakše ranjeno - saopštila je policija..

Gradonačelnik Praga Bohuslav Svoboda rekao je da je policija zatvorila celo područje.

- Koliko sam ja informisan, našli su napadača negde u zgradi, a on je onda skočio i poginuo. Navodno se je pre toga upucao u glavu. Imam informacije da policija pretražuje zgradu kako bi isključili mogućnost da je bilo više napadača. Zato rade detaljne preglede prostora - rekao je Svoboda.

Češka je danas zavijena u crno, budući da je na Fakultetu umetnosti Karlovog univerziteta došlo do masovne pucnjave u kojoj ima žrtava i povređenih.

Zaposleni u Školi za umetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta, izjavili su medijima i policiji da su u toku prepodneva dobili mejl sa pretećom sadržinom.

Nastavnik sa fakulteta koji nije želeo da otkrije identitet rekao je da su studenti i nastavnici ranije danas dobili mejl u kome piše da treba da se zabarikadiraju.

- Na drugom spratu smo zabarikadirani, na četvrtom je trebalo da bude pucnjava - rekao je nastavnik koji je dodao da je čuo više pucnjeva.

Sličan mejl dobili su i zaposleni u Školi za umetnost i industriju, koja se takođe nalazi blizu ovog fakulteta.

- Ostanite na mestu, ne idite nigde. Ako ste u kancelarijama, zaključajte ih i postavite nameštaj ispred vrata. Ugasite svetla, strelac je verovatno na četvrtom spratu zgrade na trgu Jana Palaha - navodi se u mejlu.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading