BRAVO, BORISE! SMEDEREVAC STIGAO DO OSTROGA: 12 dana trčao od rodnog grada i skupljao novac za LEČENJE DECE! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.05.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić iz Smedereva ispunio svoju zamisao!

BRAVO, BORISE! SMEDEREVAC STIGAO DO OSTROGA: 12 dana trčao od rodnog grada i skupljao novac za LEČENJE DECE! (FOTO)

Foto: Instagram/Printscreen/gujanicicb98, Profimedia

Boris Gujaničić, mladić iz Smedereva koji je 1. maja u 11 sati krenuo sa Trga Republike u Smederevu ka Ostrogu, stigao je danas u ovaj manastir, na praznik Sveti Vasilije Ostroški.

- Dvanaest dana stalo je u jednu sliku. To je to od mene! Slava Bogu i Svetom Vasiliju Ostroškom - napisao je Boris.

 

 

Put je trajao punih 12 dana, a tokom hodočašća imao je brojne prepreke, ali je svaku uspešnu savladao. Pre dva dana on je ostao 30 kilometara bez vode i hrane.

- Danas mi je Bog dao najteže iskušenje do sada, ovo ne znam kako da opišem i šta sa kažem, zahvalan sam Bogu jer sam danas upoznao sebe najbolje do sada i shvatio koliko sam zapravo mentalno jak, kad sam ovo izdržao. Bez molitve, Boga i Svetog Vasilija ovo danas ne bih uspeo. Još 2 dana do kraja - napisao je tada.

Boris je tokom svog poduhvata sve vreme nosio odeću na kojoj su jasno bili istaknuti brojevi na kojima može da se pomogne mališanima iz Smedereva Matiji Zotoviću i Anđeli Petrović, koji su oboleli od teških bolesti. On apeluje da se šalju poruke na broj 2407 sa sadržinom: 92.

Inače, Matija je rođen 2021. godine sa brojnim anomalijama. Ima rupe na srcu, nedostatak bele moždane mase, konstatovano mu je strofiranje mišića i kašnjenje u psiho-motornom razvoju. 

Anđela je rođena 2011. godine kao zdravo dete i prvi problemi usledili su sa 3 godine kada je dobila prvi epileptični napad. Anđeli je konstatovana veoma retka  bolest izazvana mutacijom CDKL5 gena. Njen fizički razvoj prati generaciju, ali je pshički na nivou jednogodišnjeg deteta.

Trči bez plućnog režnja

Da možda ova priča nije slučajna, potvrdila nam je Borisova majka Jelena prošle godine, koja nam je ispričala da je pred 12. rođendan ovaj mladić bio životno ugrožen i da pamti svaki minut proveden u bolnicama. 

On je godinama lečen pogrešno, pričali su da ima astmu. Imao je ehinokoknu cistu, to je parazit iz psećeg izmeta, koji je najverovatnije uneo dok se kao mali igrao u pesku. To je raslo i puklo je na jednom fudbalskom turniru u fudbalu u Banjaluci - rekla nam je Jelena.

Tečnost je krenula da se izliva u pluća i, kada je potpuno pukla, velika količina tečnosti izlila se u pluća i bio je životno ugrožen. - 

Boris je dobio infekciju oba plućna krila, a zatim je i operisan na Institutu za majku i dete gde mu je odstranjen jedan plućni režanj.

- To što se bavio sportom mu je spasilo život - rekla je majka i dodala: - Verujem da je to uticalo na njega da se odluči na ovakav čin, jer pamti svako ime i svaki minut proveden po bolnicama.-

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading