POJAVOM ZAPANJILA CELU ZEMLJU: Isplivali snimci omiljene princeze, nikada ovako nije bila obučena (VIDEO)

Autor:

Svet

20.12.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko je pratio dešavanja oko španske princeze u poslednje vreme, mogao je da zna da je ona u oktobru položila zakletvu i tako stekla osnovni uslov da postane kraljica Španije

POJAVOM ZAPANJILA CELU ZEMLJU: Isplivali snimci omiljene princeze, nikada ovako nije bila obučena (VIDEO)

Foto: commons.wikimedia.org

Princeza Leonor

Španska princeza Leonor stigla je na Pirineje gde će u narednom periodu pohađati vojnu obuku.

Fotografi su buduću kraljicu Španije fotografisali na skijaškoj stazi sa drugim kadetima. Ona je svoju prvu godinu vojne obuke započela u avgustu prošle godine.

- Kao i u svim parlamentarnim monarhijama, prestolonaslednik mora da ima vojnu karijeru. U dogledno vreme, žena će biti glavnokomandujuća oružanim snagama. U poslednjih nekoliko godina ulažemo velike napore da uključimo žene u oružane snage - izjavila je ranije minstarka odbrane Margarita Robles.

Ko je pratio dešavanja oko španske princeze u poslednje vreme, mogao je da zna da je ona u oktobru položila zakletvu i tako stekla osnovni uslov da postane kraljica Španije.

U punoj sali Kongresa Španije, na polaganju zakletve, bili su prisutni brojni zvaničnici, uključujući i premijera države Pedra Sančeza. Prema pisanju El Paisa, na događaju je bilo prisutno 585 zvanica.

"Kunem se da ću verno izvršavati svoje dužnosti, čuvati i osigurati da se Ustav i zakoni poštuju kao i da se poštuju prava građana i autonomnih zajednica te lojalnost kralju", izgovorila je princeza prilikom polaganja zakletve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading